Bursa de Valori Bucuresti
Economie

Investitorii de la BVB care au vandut miercuri actiunile cumparate marti au facut superprofit

Investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti care au vândut miercuri din acţiunile cumpărate în şedinţa precedentă, când piaţa românească era în scădere influenţată de declinul celor externe, au bifat un câştig chiar şi de 2,3%, potrivit calculelor facute de jurnalistii de la Ziarul Financiar.

Indicele BET, al celor mai lichide 13 acţiuni de la Bucureşti, a urcat pe parcursul zilei chiar şi la 8.190 de puncte, faţă de închiderea de marţi de 8.007 puncte. Astfel investitorii care au expunere pe acţiunile din indicele BET aveau miercuri la prânz un câştig mediu de 2,3%, aproape de trei ori faţă de dobânda medie plătite de bancheri la un depozit în lei.

Indicele BET a închis ulterior la plus 0,09% faţă de şedinţa precedentă, faţă de o închidere a indicelui Dow Jones de plus 2,3%.

Cel mai probabil însă majoritatea investitorilor de la Bucureşti care au intrat marţi la cumpărare au ales să-şi păstreze acţiunile în contextul unui rulaj de tranzacţionare de 33 mil. lei, mai mic cu 60% faţă de şedinţa precedentă.

Din cele 62 de acţiuni tranzacţionate miercuri pe piaţa principală a bursei româneşti, un număr de 32 au fost pe plus. Spre comparaţie marţi la BVB din 69 de acţiuni tranzacţionate, doar patru au fost pe plus.

Vizitati site-ul Ziarului Financiar pentru alte stiri din economie si finante

Related posts

Comisia Nationala pentru pregatirea aderarii Romaniei la Zona Euro s-a reunit pentru prima data

Ioana Badulescu

PENSII 2017. Ministerul Muncii a anuntat ca pensiile vor creste de la 1 ianuarie 2017

Lucy Ionesco

Despre schimbarile tratamentului fiscal in cazul facturilor neincasate

admin

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult