Politica

Ioan Chelaru este noul presedinte al Comisiei pentru revizuirea Constitutiei

Noul presedinte al Comisiei pentru revizuirea Constitutiei este vicepresedintele Senatului, Ioan Chelaru. Avocatul originar din Roman (judetul Neamt) a fost ales luni, cu unanimitate de voturi, in functia de presedinte al Comisiei comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constitutiei. Ioan Chlearu preia functia detinuta de Crin Antonescu, care a anuntat luna trecuta ca se retrage din aceasta comisie.

In ceea ce priveste componenta biroului comisiei, aceasta a ramas neschimbata. Vicepresedinti sunt Mate Andras (UDMR), Valeria Schelean (PNL), Daniel Fenechiu (PP-DD), Bogdan Ciuca (PC), iar secretari ai Comisiei sunt Florin Iordache (PSD) si Varujan Pambuccian (grup Minoritati nationale).

Ioan Chelaru a declarat, dupa vot, ca isi doreste ca partidele reprezentate in comisie sa colaboreze bine, amintind ca ca cele doua treimi trebuie obtinute si in Senat, si in Camera Deputatilor, dar si in referendum, dupa noua lege a referendumului.

„Sper sa avem o colaborarea buna. Am inceput lucrarile Comisiei sub un spectru pe care eu as vrea sa-l cred de bun augur, acela al consensului politic. Nu cred ca o viitoare revizuire a Constitutiei, un proiect pe care noi il propunem, dar care nu intruneste consensul politic, poate fi un proiect extrem de serios si viabil pentru societatea româneasca. Nu uitati ca cele doua treimi trebuie obtinute si in Senat, si in Camera Deputatilor, dar si in referendum, dupa noua lege a referendumului”, a sustinut Ioan Chelaru.

Stiri pe aceeasi tema

Tariceanu: George Maior nu mai poate reprezenta Romania ca ambasador SUA. Maine va fi chemat la Comisia de supraveghere a SRI

Ioana Badulescu

Ludovic Orban la DNA. La mijloc ar fi denunturi facute de oameni de afaceri impotriva candidatului PNL

Cristiana Petrariu Bota

Alina Gorghiu va naste un baietel in mai, inainte de alegerile locale. Cine se va ocupa de campania PNL?

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult