Stiri locale

Profesorul Ioan Craciun, profesor la Universitatea Gh. Asachi din Iasi, s-a sinucis

Profesorul Ioan Craciun de la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi a fost descoperit, miercuri după-amiază, spânzurat în una dintre încăperile Facultăţii de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului. Un apel primit prin serviciul 112 anunţa că un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost găsit spânzurat în incinta facultăţii. 

‘Acum am aflat. Prea multe informaţii nu pot să vă dau. Am fost informat că e vorba de profesorul Ioan Crăciun, şeful de catedră. Vestea e şocantă. E unul dintre cei mai buni profesori. Nu avea probleme cu familia, nu ştiu să fi fost bolnav. E vorba, cred, de surmenaj’, a declarat Ioan Giurmă, rectorul Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi.

La faţa locului a fost solicitată intervenţia poliţiştilor şi a unui echipaj medical. Echipajele care au ajuns la Facultăţii de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului nu au putut decât să constate decesul.

Poliţiştii au demarat cercetări pentru a stabili cauza morţii profesorului. Cadavrul a fost dus la Institutul de Medicină Legală, pentru necropsie.

Prof. univ. dr. Florian Stătescu, decanul Facultăţii de Hidrotehnică, a confirmat jurnaliştilor că e vorba de profesorul Crăciun.

‘Avea un proiect cu fonduri europene şi urma să primească mai multe echipamente. În ultima perioadă era extrem de supărat, deoarece nu mai făcea faţă blocajului financiar în care se află numeroase proiecte. El are familie, copii, dar nu l-am auzit să aibe discuţii, probleme’, a declarat prof. univ. dr Florin Stătescu.

Stiri pe aceeasi tema

Icoana cu parintele Arsenie Boca plange din nou, oamenii vin in numar tot mai mare sa se inchine

Cristiana Petrariu Bota

Accident grav in Baia Mare. O fetita a murit in Piata Minelor lovita de un autoturism

Cristiana Petrariu Bota

Companiile IT din Marea Britanie au venit sa recruteze angajati din Romania

Cristiana Petrariu Bota

1 comment

ezragsit 26 noiembrie 2015 at 2:59 pm

Nu este o știre ȘOCANTĂ. Este o știre FOARTE TRISTĂ! În valul de evenimente, în fluxul de știri cu zeci și sute de decese, se pierde DRAMA pe care o trăiesc în prezent numeroase persoane onorabile din învățământ: drama refuzării finanțării.
În perioada 2007-2013 s-au desfășurat numeroase proiecte în programe POSDRU.
Multe cadre didactice au fost și ele implicate, una din axe referindu-se foarte direct lor.
Problema este că un cadru didactic este foarte multe lucruri, dar nu neapărat un manager economic…
Mulți au organizat și desfășurat foarte corect activități benefice pentru elevi, colegi, școli … în condiții cumplite organizatorice: metodologii care se schimbau din mers, consiliere aproape nulă, foruri care se fereau ca de foc să spună ceva concret, ca nu cumva să li se atribuie vreo răspundere.
Să găsești parteneri, să organizezi și desfășori activitățile n-a fost foarte greu.
Greu a fost să asiguri toată birocrația, de care majoritatea nu aveau -inițial- habar.
De unde să știi că LA SFÂRȘIT ți se vor cere fotografii de la activități (dacă ai fi știut, ai fi prevăzut aparate și le-ai fi folosit pe acestea, sau măcar pe ale tale, dar dacă nimeni n-a spus nimic, ai făcut doar cataloage, nu?). Plata s-a schimbat și ea, mai ceva decât după cum bătea vântul. Oamenii angajați prin convenție au trebuit să fie trecuți pe contracte, apoi contractele nu s-au onorat, trebuiau plătiți pe funcția de bază, apoi s-a revenit … haloimăs.
Ei bine, când termini, te aștepți să obții finanțarea!
Și-atunci … ȘOC!
O armată de „furnicuțe”, cu răbdare, cotiere și pricepere în hârtii infinit superioară încep să te desființeze: că cererea e semnată de beneficiar, dar nu și de monitor, că foaia n-are ștampila „bun de plată”, că ai contractul (refăcut, după refăcut, după refăcut) semnat în 2013, așa că toate plățile anterioare se resping…
Și, cu lucrul făcut, cu oamenii plătiți -cum, necum, în acest puhoi de „directive”, „comunicări”, „ordine”- afli că … nu vei primi 20%, sau 45%, sau … 95% din bani !!!
Ce faci tu, TU, organizatorul de bună credință, care ai muncit cinstit și ai făcut treaba, dar te-ai pierdut în JUNGLA, HĂȚIȘUL, MĂRĂCINIȘUL de EUROdocumente ȘI BIROCRAȚIE COMUNITARĂ … copios susținute de micii noștri funcționărași români???
Afli că … vinzi casa și dai banii înapoi?
Îți lași copiii muritori de foame și dai banii înapoi?
DUPĂ CE MUNCA S-A FĂCUT !?
Este o tragedie a zilei de azi, care NU ESTE SINGULARĂ…
… prea mulți oameni care AU CREZUT, s-au IMPLICAT și au MUNCIT … (vai, nesimțiții, pe un salariu -în sfârșit- „la nivel european”) … află acum că visul a fost unul fără substanță și că doi sau șapte oameni în trei sau nouă zile, după ce îți cer un milion de hârtii, scriu ei așa micuț, hărnicuț, funcționărește … că se refuză plățile pentru că … și pentru că … și pentru că … niciunul din motive nefiind legat de activitatea desfășurată, ori de vreun sfat pe care ți l-ar fi dat la timp … ci pentru … forme, ștampile, copii, parafe, semnături … care sunt, dar nu sunt cum vor ei… !!!
Știrea este: „Un profesor a fost găsit OMORÂT de birocrația comunitară”

Raspuns

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult