IOAN-MIRCEA PASCU a fost ales vicepresedinte al Parlamentului European

Bogdan
By Bogdan noiembrie 12, 2014 22:16

IOAN-MIRCEA PASCU a fost ales vicepresedinte al Parlamentului European

Intr-o perioada dominata de campania electorala dedicata celui de-al doilea tur de scrutin presidential, politica romanesca a inregistrat un mare succes la Bruxelles.

Europarlamentarul PSD Ioan-Mircea Pascu a fost ales vicepresedinte al Parlamentului European, functie ramasa vacanta dupa numirea Corinei Cretu la portofoliul european de Politica Regionala.

Reprezentatntul nostru nu a avut insa parte de niciun contracandidat, Pascu obtinand vot favorabil din partea a 284 de europarlamentari din cei 461 prezenti.

Inainte de vot, un eurodeputat eurosceptic a anuntat ca renunta la candidatura, acuzand intelegeri si “un pact meschin” intre principalele grupuri
politice din PE.

Mai multi eurodeputati au reclamat procedura de vot cu doar doua optiuni – “da” si abtinere – si i-au cerut presedintelui Martin Schulz sa ia in considerare posibilitatea de a vota “impotriva”.
Schulz a explicat ca este vorba de o procedura standard, aplicata pentru alegerea tuturor vicepresedintilor Parlamentului European.

Anterior, surse social-democrate precizasera pentru MEDIAFAX ca Parlamentul European urmeaza sa-l aleaga, miercuri, pe Ioan-Mircea Pascu in functia de vicepresedinte al Legislativului, pe postul eliberat de Corina Cretu.

Marjory van den Broeke, sefa Biroului de presa al PE, a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa ca miercuri va fi ales un nou vicepresedinte, ca urmare a vacantarii unui post, dupa ce Corina

Cretu a devenit comisar european pentru Politica Regionala, incepand cu 1 noiembrie.

Corina Cretu a fost aleasa vicepresedinte ale Parlamentului European, in iulie, in prima sesiune dupa alegerile europarlamentare din mai.

Intre cei 14 vicepresedinti ai PE se numara si un alt europarlamentar roman, Adina Valean, din partea Partidului Popular European.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.