Iohannis a semnat decretul prin care MApN da unda verde pentru constituirea structurilor de forte NATO

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 16, 2015 19:37

Iohannis a semnat decretul prin care MApN da unda verde pentru constituirea structurilor de forte NATO

Unda verde pentru constituirea structurilor de conducere si de forte pentru NATO. Presedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul prin care Ministerul Apararii Nationale (MApN) poate incepe “constituirea unor structuri de conducere si de forte care sa fie puse la dispozitia NATO pentru indeplinirea misiunilor specifice”.

Propunerea legislativa presupune modificarea si completarea Legii nr. 346/2006 privind organizarea si functionarea Ministerului Apararii Nationale.

“Acestea se integreaza in structura de comanda si control, precum si in structura de forte ale NATO. Nivelul de autoritate care poate fi exercitat asupra structurilor romane se stabileste conform procedurilor NATO”, se arata in actul normativ.

Iti recomandam si: Comandamentele NATO din Romania vor functiona la Bucuresti

Anuntul Administratiei Prezidentiale vine pe fondul amenintarilor tot mai directe ale Rusiei. Joi, la o conferinta de la Moscova pe tema apararii, seful Statului Major al Fortelor Armate ruse a avertizat ca Romania si Polonia sunt principalele tinte ale Moscovei, intrucat pe teritoriul lor sunt instalate elemente ale scutului american antiracheta.

Generalul Valeri Gherasimov a afirmat ca sistemele de aparare antiracheta instalate in Polonia si Romania sunt o amenintare si Rusia este pregatita sa raspunda.

Politician belgian, pentru Sputnik: Romania se transforma in “platforma de agresiune” contra Rusiei

“Puterile non-nucleare unde sunt instalate elemente ale scutului antiracheta au devenit obiectul raspunsului prioritar”, a spus Gherasimov, facand referire la Romania si Polonia.

La acelasi eveniment, ministrul rus al Apararii a afirmat ca exercitiile NATO din estul Europei sunt impotriva Rusiei.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.