Iohannis a tinut un discurs de Ziua Frantei si a urat succes echipei Frantei in finala Campionatului Mondial de Fotbal
Politica

Iohannis a tinut un discurs de Ziua Frantei si a urat succes echipei Frantei in finala Campionatului Mondial de Fotbal

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, sâmbătă, la recepţia organizata de Ziua Nationala a Frantei de la Bucureşti. Ultimii ani au cunoscut ”un elan remarcabil” în relaţia cu Franţa, parteneriatul strategic al României cu această ţară urmând să fie aprofundat, a declarat Iohannis, urând totodata succes echipei Frantei in finala Campionatului Mondial de Fotbal.

„De zece ani există între ţările noastre un parteneriat strategic (…) dorim să îl aprofundăm şi să îi dăm mai multă concreteţe”, a spus şeful statului, care a amintit că i-a primit, la Palatul Cotroceni, atât pe Francois Hollande, cât şi pe actualul preşedinte francez Emmanuel Macron.

Iti recomandam si: Franta isi sarbatoreste Ziua Nationala. Festivitatile de pe Champs Élysées stau sub semnul fraternitatii armelor. Tour Eiffel va fi inchis duminica, cand e finala Cupei Mondiale

„Prietenia România- Franţa este specială şi datorită celor două comunităţi deja tradiţionale care acţionează ca adevăraţi ambasadori în viaţa de zi cu zi”, a mai spus Iohannis.

El a vorbit de unul dintre conceptele viziunii franceze – fraternitatea. „Sunt convins că doar unindu-ne forţele, în spiritul fraternităţii noastre istorice, România şi Franţa vor contribui, ca două ancore de stabilitate la un capăt şi celălalt al Uniunii Europene, la reuşita relansării proiectului unei Uniuni mai puternice”, a spus Klaus Iohannis.

După discursul oficial, şeful statului a urat, în franceză, succes echipei Franţei în finala Campionatului Mondial de fotbal de duminică.

Stiri pe aceeasi tema

Cine va fi noul sef al grupului PSD din Senat dupa plecarea lui Ilie Sarbu?

Cristiana Petrariu Bota

Reactia premierului Dacian Ciolos la declaratia lui Viktor Orban

Cristiana Petrariu Bota

Autoritatea Electorala: In diaspora vor putea vota chiar 10.000 de cetateni intr-o singura sectie de votare

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult