Presedintele Iohannis refuza propunerile de ministri facute de premierul Dancila pentru Ministerul Transporturilor si al Dezvoltarii
Breaking NewsPolitica

Iohannis cere anularea acordului dintre MAI si Biserica: Nu s-a inteles ce se doreste. Stati acasa, altfel, dupa sarbatori, vom avea inmormantari!

Presedintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului Romaniei sa revina asupra acordului dintre MAI si Biserica Ortodoxa. Iohannis sustine ca, desi intentiile sunt bune, „nu s-a inteles foarte bine ce se doreste acolo” si le-a transmis romanilor ca nu este cazul sa se relaxeze. „Stati acasa, altfel, dupa sarbatori, vom avea inmormantari!”, a avertizat Klaus Iohannis.

Declaratia integrala:

„Astazi suntem in prima zi din starea de urgenta prelungita. Si, din pacate, nu avem niciun motiv de relaxare. Avem, intre timp, peste 7.200 de cazuri de persoane infectate. Avem de ieri pana astazi 20 de persoane care au murit. Avem de ieri pana astazi peste 340 de persoane in plus infectate cu coronavirus.

Deci, nici vorba de relaxare! Si ca sa fie foarte, foarte clar ce-am spus ieri si poate inca nu a ajuns foarte limpede la toata lumea, repet: cuvantul de ordine este „Stati acasa!”.

Este regretabil sa observam, si in viata noastra, si in viata publica, ca de multe ori cele mai bune intentii creeaza cele mai mari complicatii. Asa se pare ca se intampla si cu un asa-zis acord incheiat intre Ministerul de Interne si Biserica Ortodoxa.

Probabil intentiile sunt foarte bune, dar nu s-a inteles foarte bine ce se doreste acolo. Multi romani au inteles ca este cazul sa ne relaxam. Nu este cazul sa ne relaxam! Iar explicatiile care s-au dat au fost prea optimiste.

Asadar, peste cateva minute voi incepe o sedinta cu Premierul Orban, Ministrul Vela, alti ministri si consilieri. In cadrul acestei sedinte voi solicita Premierului Orban si Ministrului de Interne sa revina asupra acestui acord, sa gaseasca, daca vor, o formula care respecta principiul „Stati acasa!”, care se incadreaza perfect in solicitarile din decretul care prelungeste starea de urgenta si care, evident, respecta toate ordonantele militare.

Asadar, dragi romani, indiferent ce va spun unii si altii, eu va spun acelasi lucru pe care il spun si medicii, in frunte cu Ministrul Sanatatii, acelasi lucru pe care il spun expertii, acelasi lucru pe care il spune Organizatia Mondiala a Sanatatii: Stati acasa!

Altfel, dupa sarbatori, vom avea inmormantari!”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat la Digi24 ca atat presedintele cat si premierul au fost de acord cu protocolul semnat cu Biserica Ortodoxa care stabileste modul in care oamenii vor primi lumina in noaptea de inviere, dar si regulile de impartire a Sfintelor Pasti. Vela a precizat ca avea informatii ca primari PSD incitau oamenii sa mearga in numar mare la biserica, motiv pentru care a decis sa ia aceste masuri, la propunerea Bisericii.

Articole asemănătoare

Doliu national pe 14, 15 si 16 decembrie in memoria Regelui Mihai. Drapelul va fi arborat in berna la toate institutiile publice

Lucy Ionesco

Legea privind pensiile militare de stat nu se mai discuta astazi, sedinta de Guvern a fost amanata (surse)

Delia Ion

Presedintele Klaus Iohannis incepe, duminica, o vizita in SUA. O intalnire cu Donald Trump este programata pe 9 iunie

Ioana Badulescu