Iohannis, despre sesizarea ministrului Justitiei in cazul Kovesi: Nu e niciun conflict intre presedinte si Guvern si nu e niciun temei pentru sesizarea CCR

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu aprilie 18, 2018 12:23

Iohannis, despre sesizarea ministrului Justitiei in cazul Kovesi: Nu e niciun conflict intre presedinte si Guvern si nu e niciun temei pentru sesizarea CCR

Presedintele Klaus Iohannis i-a raspuns, miercuri, ministrului Justitiei, Tudorel Toader, care anuntase in curul diminetii ca va depune o sesizare la CCR cu privire la refuzul presedintelui de a o revoca pe Laura Codruta Kovesi din fruntea DNA. Iohannis sustine ca nu exista niciun conflict de interese intre presedinte si Guvern si niciun temei pentru sesizarea lui Toader. Din punctul sau de vedere, procedura in cazul Kovesi s-a finalizat.

“In tot procedeul, legislatia in vigoare a fost respectata 100%. Dupa cum cu totii cunoastem, legea lasa la latitudinea presedintelui daca accepta sau nu aceasta propunere de revocare. Nu exista niciun temei pentru sesizare. Ar fi deosebit de ciudat daca, atunci cand un decident ia o decizie, care nu convine unui partener, sa ne aflam in fata unui conflict constitutional.

Personal putem sa intelegem ca ministrul este personal nemultumit ca nu i s-a admis solicitarea. Nu exista niciun conflict intre presedinte si Guvern si nu exista niciun temei pentru sesizarea CCR. Ce sa judece Curtea? Ca nu am fost de acord intr-o chestiune in care legea imi spune ca pot sa fiu de acord sau pot sa nu fiu de acord. Din punctul meu de vedere, procedura s-a finalizat”, a transmis Iohannis.

Iti recomandam si: Ministrul Justitiei a anuntat ca va sesiza CCR in cazul refuzului presedintelui Iohannis de a o revoca pe Kovesi

Iohannis a mai spus ca scrisoarea de motivare a deciziei de nerevocare din functie a lui Kovesi a fost trimisa marti, asta dupa ce ministrul Justitiei a sustinut ca nu a primit-o.

“Poate nu s-a uitat in posta. I-am trimis o scrisoare a doua zi dupa declaratie “, a mai spus seful statului.

Intrebat despre problemele aparute la nivelul DNA, presedintele Romaniei a laudat, din nou, institutia condusa de Laura Codruta Kovesi.

“DNA-ul este o institutie cu rezultate remarcabile si o institutie responsabila. Daca in unele unitati ale DNA apar probleme, exista toate instrumentele legale pentru a face ordine. Atunci cand apar probleme, e foarte important sa se actioneze, repede, ferm”, a punctat el.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.