-2.9 C
România
28 octombrie 2021
Iohannis, dupa atacul din Afganistan soldat cu ranirea a opt militari romani: Le urez insanatosire grabnica si multa putere
Politica

Iohannis, dupa sedinta CSAT: Ordonanta interceptarilor, o solutie temporara

Ordonanta interceptarilor a fost aprobata, vineri, in sedinta CSAT. Astfel, Consiliul Superior de Aparare al Tarii (CSAT) a avizat favorabil proiectul de ordonanţă de urgenţă care ofera o solutie „in acest moment, pe termen scurt” pentru organele judiciare, a declarat preşedintele Klaus Iohannis. Ulterior, ordonanta de urgenta a fost adoptata si de Guvern. 

„Sunt două aspecte importante: Primul ţine de respectarea deciziei CCR şi de nevoia de a pune în acord legislaţia cu decizia, asta e clar. Al doilea ţine de nevoia de a asigura neîntrerupt cadrul legislativ pentru ca justiţia să îşi facă datoria, fie în cazuri de corupţie, fie de securitate naţională.

Ca preşedinte m-am angajat să fiu garantul funcţionării statului de drept în România. Guvernul a propus un proiect de OUG – este destinat să ofere într-o primă etapă o soluţie pentru activitatea organelor judiciare, ulterior, forul legislativ poate avea în vedere soluţiile.

Ordonanta interceptarilor, avizata de CSAT si adoptata de Guvern. Ministrul Justitiei: SRI poate face interceptari in conditii speciale

SRI nu mai poate face interceptari pentru DNA. Cum motiveaza CCR aceasta decizie

Sunt opinii conform cărora activitatea parchetelor ar fi afectată din punct de vedere al operativităţii actului de urmărire penală şi al administrării unui probatoriu complet. OUG vine să răspundă aceste preocupări.

CSAT a avizat favorabil acest proiect şi adoptarea lui de Guvern va reprezenta în acest moment o soluţie, fie ea şi temporară”, a declarat Klaus Iohannis, după şedinţa CSAT.

HotWeek.ro este un site de stiri care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Daca vrei sa ne scrii, foloseste adresa hotweek.ro@gmail.com.

Stiri pe aceeasi tema

Dragnea spune ca discutia despre suspendare va continua: Nu e o victorie revocarea lui Kovesi

Ioana Badulescu

PSD vine cu nume noi de ministri pentru Dezvoltare si Transporturi: Daniel Suciu si Razvan Cuc

Cristiana Petrariu Bota

Ministrul Finantelor: Romania ar putea sprijini financiar Grecia

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult