3.8 C
România
21 februarie 2024
Consultari Cotroceni
Breaking NewsSocial

Iohannis, dupa sedinta CSAT pe tema coronavirus: Fac apel la calm si la o informare corecta. Nu exista motive de panica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la finalul sedintei CSAT convocata pentru a discuta pe tema coronavirusului, ca s-a luat decizia alocarii de catre Guvernul Romaniei a resurselor financiare pentru achizitia de echipamente individuale de protectie, camere de izolare cu presiune negativa, izolete cu presiune negativa pentru transport pe targa si medicamente. Totodata, Iohannis a facut apel la calm si la o informare corecta, precizand ca nu exista motive de panica. 

Totodata, presedintele a cerut ca nivelul de mobilizare sa ramana ridicat. Va prezentam mai jos principalele declaratii ale presedintelui Klaus Iohannis:

Am avut o discutie aplicata cu autoritatile care au responsabilitati cu privire la masurile concrete in vederea unor potentiale cazuri de coronavirus. Pana in acest moment nu avem niciun caz confirmat de infectie cu acest virus in Romania. Am primit si rezultatele din Gorj care sunt negative.

Nivelul de mobilizare trebuie sa ramana ridicat pentru ca ne confruntam cu o ugenta medicala globala. Toate statele sunt vulnerabile.

Din analiza CSAT s-a constat ca institutiile au luat la timp masurile care se impun. Astazi le-am cerut tuturor decidentilor sa ramana la cel mai inalt nivel de implicare si vigilenta pentru ca trebuie sa tratam cu maxima responsabilitate dar si cu calm.

Sunt necesare eforturi pentru asigurarea masurilor preventive dar si a celor care se impun pentru gestionarea eventualelor cazuri pe teritoriul Romaniei.

In CSAT am subliniat nevoia de comunicare eficienta intre toate structurile implicate. Este nevoie de un efort comun si unitar si de aplicarea riguroasa si fara abateri a masurilor de preventie pentru a asigura cea mai buna protectie a cetatenilor.

Am hotarat sa fie suplimentate masurile de control pentru identificarea persoanelor cu probleme respiratorii la granitele tereste si martime. Ministerul Sanatatii va asigura personalul medical necesar pentru acoperirea granitelor.

In eventualitatea confirmarii unor cazuri este esentiala protectia personalului medical. Ca atare autoritatile trebuie sa asigure personalului medicale toate resursele necesare. Am luat decizia de a achizitiona echipamente de protectie si medicamente.

Conform evolutiei de pana acum, persoanele care pot dezvolta complicatii sunt in special varstnicii. Ca atare trebuie acordata o atentie deosebita acestor persoane vulnerabile.

Urmeaza sa fie implementata cat mai rapid linia telefonica gestionata de Ministerul Sanatatii destinata celor care solicita informatii.

Am incredere ca institutiile implicate au capacitatea de a gestiona aceste situatii atat pe latura preventiva cat si de gestionare a unor eventuale cazuri.

Nu exista motive de panica. E esential sa tratam cu toata atentia si sa ne informam permanent din surse oficiale si credibile.

Reiau apelul si catre mass-media: informati oamenii corect si constant dar echilibrat si fara excese, fara sa transformam in ceva senzational.

In acelasi timp, toti cetatenii trebuie sa inteleaga ca este responsabilitatea fiecaruia in parte, nu doar a institutiilor, sa coopereze, sa respecte intru totul indicatiile si sfaturile autoritatilor, pentru a avea o strategie de succes in a preveni si a combate infectiile cu coronavirus.

Cel mai important instrument de stopare a raspandirii coronavirusului este preventia.

De aceea, ii incurajez pe oameni sa urmeze principala recomandare a tuturor specialistilor, inclusiv a celor din Organizatia Mondiala a Sanatatii, conform careia cea mai sigura protectie este mentinerea unei igiene personale permanente.

Related posts

LA MULTI ANI, ROMANIA! Ce mesaje le poti trimite prietenilor de Ziua Nationala a Romaniei

Lucy Ionesco

Madalin Stoica, unul dintre militarii romani raniti in Afganistan, a murit. Se afla la prima misiune in teatrele de operatii

Ioana Badulescu

Cine au fost provocatorii de la protestul diasporei din Piata Victoriei, soldat cu sute de raniti

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult