Iohannis i-a spus lui Timmermans ca eficienta DNA in lupta impotriva coruptiei este de necontestat
Politica

Iohannis i-a spus lui Timmermans ca eficienta DNA in lupta impotriva coruptiei este de necontestat

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, cu care a vorbit despre modificarea legilor justiției din România. Administrația Prezidențiala precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca șeful statului a subliniat că rămâne puternic angajat în respectarea statului de drept, în garantarea independenţei sistemului judiciar și în sprijinirea luptei împotriva corupţiei.

”În ceea ce privește legile justiției, președintele Klaus Iohannis a menționat că își dorește îmbunătățirea acestora, întrucât cetăţenii români au nevoie de legi bune, care să consolideze independența justiției și să garanteze funcționarea statului de drept.

De asemenea, Președintele României a precizat că eficiența activității Direcției Naţionale Anticorupţie în domeniul luptei împotriva corupției este de necontestat” – se mai arată în comunicat.

De asemenea, preşedintele României a subliniat faptul că sistemul judiciar ”este independent pe deplin și funcţionează eficient”.

Iti recomandam si: Frans Timmermans recomanda Romaniei sa nu faca pasi inapoi. Verificarea magistratilor trebuie facuta de magistrati, nu de politicieni

La rândul său, prim-vicepreședintele Comisiei Europene a afirmat că efectuează vizita în România în contextul evaluărilor pe care le face Comisia Europeană cu privire la Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) în domeniul justiţiei şi luptei împotriva corupţiei.

În opinia sa, România a făcut în ultimii ani paşi importanţi în domeniu. Cu toate acestea, domnul Frans Timmermans a subliniat că, chiar dacă există un angajament ferm de a finaliza MCV în mandatul actualei Comisii Europene, acest obiectiv va putea fi realizat numai după îndeplinirea integrală a tuturor condiţionalităţilor aferente.

”Prim-vicepreședintele Comisiei Europene a exprimat apreciere pentru faptul că societatea românească arată o susţinere tot mai mare pentru valorile statului de drept, ceea ce demonstrează că cetățenii își doresc o Românie modernă, europeană, o justiție dreaptă și o societate echilibrată.

De asemenea, a menţionat că nu există niciun dubiu că justiţia din țara noastră este independentă, însă atacurile publice din ultima vreme la adresa justiției creează o imagine negativă României. Totodată, oficialul european a exprimat apreciere pentru rezultatele foarte bune obţinute de România în ultimii ani în lupta anticorupţie” – se mai arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Related posts

Nu mai sunt bani de pensii si salarii, sustine presedintele Comisiei economice din Senat: Guvernul traieste pe datorie!

Ioana Badulescu

Presedintele Iohannis: Guvernul nu a alocat niciun ban din fondul de rezerva pentru pesta porcina, riscurile pot fi dramatice pentru economia Romaniei

Ioana Badulescu

Adrian Nastase, impresionat de Turcia: Descopar de fiecare data lucruri noi, persoane speciale

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult