Presedintele Iohannis anunta consultari cu partidele dupa Paste
Politica

Iohannis, la receptia de Ziua Nationala: De teama Justitiei si a statului de drept, unii inventeaza scenarii despre un altfel de stat

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat vineri, la receptia oferita cu ocazia Zilei Nationale la Palatul Cotroceni, ca unii politicieni inventeaza scenarii despre „un altfel de stat”, o preocupare pentru identificarea unor teme paralele cu asteptarile romanilor si cu interesele strategice pe termen lung ale tarii noastre.

„Mi-as fi dorit ca in ultimul an, cu atat mai mult cu cat este anul premergator Centenarului, sa fi vazut o mai mare preocupare a decidentilor politici pentru consolidarea democratiei in tara noastra a independentei Justitiei si pentru intarirea practicilor de guvernare in beneficiul tuturor romanilor, nu al unor grupuri. Vedem in schimb o mare preocupare pentru identificarea unor teme paralele cu asteptarile romanilor si cu interesele strategice pe termen lung ale tarii noastre. De teama Justitiei si a statului de drept, unii inventeaza scenarii despre un alt fel de stat. Nu stiu cui pot folosi aceste fictiuni, dar sunt convins ca viitorului Romaniei nu”, a declarat Klaus Iohannis.

Presedintele a mai spus ca Romania se afla in fata unor alegeri fundamentale despre viitor si a atras atentia ca nu putem cladi nimic durabil pentru urmatorul secol daca nu punem la temelie valorile care si-au dovedit soliditatea in a genera cu adevarat o viata mai buna pentru oameni.

„Astazi ne aflam din nou in fata unor alegeri fundamentale pentru viitorul nostru. Continuam cu mai multa consecventa pe drumul care, cu eforturi si de multe ori cu sacrificii, ne-am inscris de un deceniu, sau facem pasi inapoi si riscam sa ne intoarcem in trecut? Nu putem cladi nimic durabil pentru urmatorul secol daca nu punem la temelie acele valori care si-au dovedit soliditatea in a genera cu adevarat o viata mai buna pentru oameni. Din aceasta perspectiva, lectiile istoriei sunt astazi mai evidente ca oricand. O societate libera, in care oricine are sansa de a-si urma vocatia, in care fiecare cetatean poate trai in siguranta avand o viata prospera si garantia ca drepturile ii sunt respectate, este o societate din care reflexele autoritariste de orice fel sunt eliminate”, a afirmat presedintele.

Articole asemănătoare

Sondaj IMAS. Cine ar castiga alegerile prezidentiale din 2019, ce procente ar obtine Iohannis, Dragnea si Tariceanu

Lucy Ionesco

Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au infiintat o noua comisie parlamentara care se va ocupa de legislatia securitatii nationale

Ioana Badulescu

Klaus Iohannis lupta pentru una dintre casele din Sibiu

Lucy Ionesco