Iohannis nu se grabeste sa-l numeasca pe Daniel Horodniceanu la sefia DIICOT. A cerut stenograma sedintei CSM

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota mai 11, 2015 16:38

Iohannis nu se grabeste sa-l numeasca pe Daniel Horodniceanu la sefia DIICOT. A cerut stenograma sedintei CSM

Presedintele Klaus Iohannis a cerut stenograma audierii lui Daniel Horodniceanu, inainte de a-si da acordul privind numirea acestuia la sefia DIICOT. Iohannis vrea sa vada exact cum au decurs discutiile cu Daniel Horodniceanu la audierile din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

La audierile din CSM au fost o serie de intrebari mai acide adresate lui Horodniceanu, motiv pentru care presedintele Romaniei ar putea avea anumite semne de intrebare privind numirea la sefia DIICOT, daca luam in calcul ca odata cu aparitia dosarului primarului de Iasi, Gheorghe Nichita, s-a discutat despre modul in care procurorii de la Iasi, condusi de Daniel Horodniceanu, monitorizeaza situatia clanurilor de acolo.

Asadar Klaus Iohannis nu se grabeste sa faca aceasta numire la prima mana in fruntea DIICOT, motiv pentru care a solicitat inregistrarea discutiei purtata intre Daniel Horodniceanu si membrii CSM.

Va prezentam mai jos comunicatul Administratiei Prezidentiale:

Propunerea de numire în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a domnului procuror Daniel-Constantin Horodniceanu înaintată de ministrul Justiţiei

Prin adresa nr. 3/23548/05.05.2015, ministrul Justiţiei, domnul Robert Marius Cazanciuc, a înaintat Preşedintelui României propunerea de numire în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a domnului procuror Daniel-Constantin Horodniceanu, însoțită de avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

În vederea exercitării prerogativelor de numire în funcție a procurorului-șef al DIICOT, prevăzute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Președintele României a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, spre consultare, stenograma şedinţei Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, din data de 04 mai 2015, şedinţă în care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justiţiei, precum şi documentele care au fost avute în vedere la adoptarea Hotărârii nr. 192/04.05.2015 a Secţiei pentru procurori, prin care a fost avizată această propunere.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.