Iohannis: Ordonanta de urgenta pentru amnistie si gratiere ar fi o catastrofa pentru Romania si ar declansa o criza politica fara precedent

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu noiembrie 30, 2018 01:30

Iohannis: Ordonanta de urgenta pentru amnistie si gratiere ar fi o catastrofa pentru Romania si ar declansa o criza politica fara precedent

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca eventuala adoptare a unei ordonante de urgenta pentru amnistie si gratiere “ar fi o catastrofa, ar declansa o criza politica fara precedent in Romania” si a facut apel la “politicienii lucizi din PSD” sa impiedice adoptarea unui astfel de act normativ.Declaratia a fost facuta la Palatul Cotroceni, dupa ce seful statului a promulgat Legea privind realizarea Autostrazii Iasi-Targu Mures.

Klaus Iohannis a facut apel la „politicienii lucizi din PSD” sa impiedice adoptarea unui astfel de act normativ. “Gratierea si amnistia au fost deja tema unei OUG, daca va amintiti la inceputul lui 2017, si a dus la manifestari foarte ample din partea romanilor care nu-si doresc asa ceva. OUG 13 a fost retrasa atunci. Exista semnale ca in PSD nu s-a abandonat aceasta idee. Chiar unii politicieni din PSD vehiculeaza aceste idei in spatiul public. O astfel de ordonanta ar fi o catastrofa pentru Romania. Ar declansa o criza politica fara precedent. Fac un apel la politicienii lucizi din PSD sa faca tot ce considera ca o astfel de ordonanta sa iasa din discutie”, a precizat Klaus Iohannis.

Acesta a promulgat astazi , intr-o ceremonie publica, Legea privind realizarea Autostrazii Iasi-Targu Mures, in prezenta reprezentantilor celor doua asociatii civice iesene care militeaza pentru autostrada si a parlamentarilor care au initiat proiectul. Legea a fost adoptata pe 7 noiembrie de plenul Camerei Deputatilor. Autostrada ar urma sa fie construita din bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor.

Presedintele a subliniat ca amnistia si gratierea au fost teme ale OUG 13 la inceputul anului 2017 si au dus la manifestari foarte ample din partea romanilor, insa exista semnale ca PSD nu a renuntat la idee.

“Ar fi o catastrofa, ar declansa o criza politica fara precedent in Romania”, a averizat Klaus Iohannis.

“Fac apel la politicienii din PSD care sunt lucizi ca sa intreprinda orice considera ei pentru ca o astfel de ordonanta sa nu fie adoptata in Guvern”, a mai declarat presedintele Iohannis.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.