3.8 C
România
22 februarie 2024
Klaus Iohannis
Breaking NewsPolitica

Iohannis: OUG privind contestatia in anulare este cras neconstitutionala. PSD incearca sa caute solutii pentru politicienii lor cu probleme penale

Presedintele Klaus Iohannis a criticat, marti, OUG privind contestatia in anulare, pe care a catalogat-o „cras neconstitutionala”. Totodata, seful statului a acuzat PSD ca incearca sa caute solutii pentru politicienii sai cu probleme penale, in frunte cu Liviu Dragnea si a atras atentia ca o lege nu se poate aplica retroactiv. 

Iohannis a mai spus ca, daca o lege ar putea sa se aplice pentru trecut, atunci fiecare Guvern ar veni si ar schimba intreg trecutul statului si atunci ar disparea orice urma de stabilitate, de predictibilitate.

“Nu stim exact ce-si imagineaza ministrul Justitiei sa scrie in acea Ordonanta, dar dupa parerea mea, daca doreste sa faca ceea ce a comunicat cat de cat public, chestiunea este cras neconstiuttionala. Exista cateva principii care sunt respectate de toata lumea. La noi sunt ancorate in Constitutie si unul dintre aceste principii, pe care se bazeaza de fapt toata constructia statului de drept este ca o lege actioneaza numai pentru viitor. Deci legea nu poate sa actioneze retroactiv. Va imaginati daca o lege ar putea sa se aplice pentru trecut, atunci fiecare Guvern ar veni si ar schimba intreg trecutul statului si atunci ar disparea orice urma de stabilitate, de predictibilitate. Pe scurt, PSD incearca ceea ce incearca de cand a venit la putere, sa caute solutii pentru politicienii lor cu probleme penale, in frunte cu seful lor de partid”.

Presedintele afirma ca “PSD nu poate sa vina cu astfel de solutii, care sunt pur si simplu neavenite, neconstitutionale si faptul ca se vehiculeaza in public astfel de idei arata ca de fapt PSD-ului nu-i pasa de Romania, PSD-ului ii pasa de propriii politicieni cu probleme penale si cauta solutii pentru acestia”.

Ministrul Justitiei a anuntat ca ministerul a elaborat proiectul de OUG prin care se vor putea contesta sentintele date de completurile de cinci judecatori constituite nelegal. Tudorel Toader precizeaza ca o astfel de contestatie va fi facuta de cei care din 2014 au fost condamnati de asemenea completuri.

 

Related posts

Ministrul Finantelor: Romania ar putea sprijini financiar Grecia

Lucy Ionesco

Daniela Barsan va coordona biroul de presa al Presedintiei

Corina Alexandru

Elena Udrea a anuntat ca este insarcinata cu gemeni si a confirmat ca se afla in Costa Rica

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult