Presedintele Iohannis, prima reactie dupa revocarea lui Kovesi: Imi doresc ca pasul pe care l-am făcut sa fie inteles ca supremul respect pe care il am pentru Constitutie. Nu mi-am schimbat parerea despre DNA si Kovesi
Politica

Iohannis participa la Summitul Parteneriatului Estic de la Bruxelles

Presedintele Klaus Iohannis participa, vineri, la Summitul Parteneriatului Estic, care va fi organizat la Bruxelles, sub egida presedintiei estone a Consiliului Uniunii Europene, informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

In cadrul dezbaterilor, seful statului va incuraja continuarea unei politici solide si angajante a Uniunii Europene in vecinatatea sa estica, care trebuie sa devina, prin progrese ireversibile, un spatiu predictibil, stabil si prosper, atasat valorilor si principiilor europene.

Summitul reprezinta un moment relevant in conturarea perspectivelor de evolutie a relatiilor Uniunii Europene cu partenerii din vecinatatea estica.

Totodata, summitul va urmari sa confirme progresele din cadrul celor patru domenii prioritare de cooperare stabilite la reuniunea precedenta, de la Riga, organizata in anul 2015: capacitate administrativa si buna guvernare, oportunitati de piata, interconectari si schimbari climatice, mobilitate si contacte interumane.

Agenda dezbaterilor va urmari si fixarea unor directii si a 20 de obiective concrete pentru orizontul anului 2020, ce vor fi reflectate intr-o foaie de parcurs pentru ghidarea eforturilor comune ale Uniunii Europene si ale statelor partenere.

Implementarea acestui plan de lucru va fi urmarita in cadrul panelurilor dedicate din cadrul fiecareia din cele patru platforme multilaterale a Parteneriatului Estic, care vor fi restructurate pentru a fi mai eficiente: democratie, buna guvernare si stabilitate; integrare economica si convergenta cu politicile UE; securitate energetica; contacte intre persoane.

Summitul reuneste reprezentanti din conducerea statelor membre ale Uniunii Europene si din cele sase tari partenere din Europa de Est: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova si Ucraina.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti citi si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Articole asemănătoare

Curtea Constitutionala a admis sesizarea PNL si PMP la legea care modifica Statutul alesilor locali

Ioana Badulescu

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Tudose va fi semnata si de parlamentari ai PSD, sustine un deputat PNL

Lucy Ionesco

Dragnea face apel la colegii din Parlament sa aprobe cat mai repede OUG 14: Prelungirea dezbaterilor nu se justifica

Lucy Ionesco