Iohannis: S-a discutat despre Brexit, dar nu s-a ajuns la niciun acord. Se va negocia in continuare, dar optimismul s-a redus

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 18, 2018 14:40

Iohannis: S-a discutat despre Brexit, dar nu s-a ajuns la niciun acord. Se va negocia in continuare, dar optimismul s-a redus

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat, inaintea reuniunii Consiliului European joi la Bruxelles, ca miercuri seara a existat o cina informala in care au fost discutii despre Brexit, insa nu a existat niciun acord in acest sens. Negocierile vor continua, insa “optimismul s-a redus”, a precizat Iohannis.

“Avem Consiliul European si Summit ASEM. Consiliul European a debutat aseara cu o cina informala care nu a dus niciun progres. S-a discutat despre Brexit, insa din pacate, momentan progresul se lasa asteptat si nu s-a ajuns la niciun acord. Se va negocia in continuare, dar optimismul s-a redus. Vom vedea. Eu ma numar printre cei care spera sa se ajunga la un acord, macar la un acord de iesire ordonata a Marii Britanii pentru a incepe alti pasi”, a afirmat Klaus Iohannis, joi la Bruxelles.

Intrebat daca a fost convenita posibilitatea prelungirii termenului de iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana, Iohannis a raspuns: “Nu, nu s-a convenit. Este o optiune deocamdata teoretica. Nu am convenit un nou summit, ci dorim sa continue discutiile”.

Presedintele Klaus Iohannis participa la Bruxelles, joi si vineri, reuniunea Consiliului European, la cel de-al 12-lea Summit Asia – Europe Meeting (ASEM) si la Summitul Euro in format extins. Temele de discutie vor viza Brexit, gestionarea fenomenului migratiei, securitatea interna si relatiile externe ale Uniunii Europene.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.