11.1 C
România
30 octombrie 2020
Iohannis s-a intalnit la Cotroceni cu ambasadorul SUA, Hans Klemm
Politica

Iohannis s-a intalnit la Cotroceni cu ambasadorul SUA, Hans Klemm

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit luni, la Palatul Cotroceni, cu ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, in cadrul discutiilor seful statului insistand asupra „necesitatii consolidarii dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic”. Cei doi oficiali au discutat de asemenea despre „aprofundarea cooperarii in materie de securitate, precum si pentru intensificarea dialogului politic, inclusiv la nivel inalt”.

Administratia Prezidentiala precizeaza intr-un comunicat transmis presei ca „Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, l-a primit luni, 12 octombrie a.c., la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, domnul Hans Klemm, cu ocazia primei vizite a acestuia, dupa prezentarea scrisorilor sale de acreditare”.

In comunicatul de presa se mai arata ca „discutia s-a concentrat asupra evolutiei relatiei bilaterale”.

„In acest cadru, s-au apreciat in mod deosebit rezultatele pozitive ale convorbirilor avute la Washington de catre Presedintele Romaniei si vicepresedintele SUA, Joe Biden. S-a convenit, totodata, asupra importantei actiunilor care urmeaza sa fie intreprinse pentru punerea in practica a celor discutate cu ocazia vizitei Presedintelui Romaniei la Washington, vizand consolidarea Parteneriatului Strategic romano-american”, se arata in comunicat.

„In acest context, a fost evidentiat interesul reciproc pentru aprofundarea cooperarii in materie de securitate, precum si pentru intensificarea dialogului politic, inclusiv la nivel inalt”, se mai arata in comunicat.

Totodata, potrivit sursei citate, „presedintele Klaus Iohannis a insistat, in acelasi timp, asupra necesitatii consolidarii dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic”.

„De asemenea, Presedintele Romaniei a reafirmat interesul tarii noastre de a contribui la asigurarea securitatii si stabilitatii regionale intr-o stransa coordonare si conlucrare cu SUA”, se mentioneaza in comunicat.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus.

Stiri pe aceeasi tema

Monica Iacob Ritzi a fost condamnata la 5 ani de inchisoare

Bogdan

Ce spune Mircea Geoana despre dosarul in care a fost condamnat Ioan Niculae

Cristiana Petrariu Bota

Iohannis i-a spus lui Timmermans ca eficienta DNA in lupta impotriva coruptiei este de necontestat

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult