5.1 C
România
15 octombrie 2021
Klaus Iohannis, inainte saplece la Consiliul European: Romania sustine crearea unei uniuni a energiei
Politica

Iohannis s-a intors din concediu si a promulgat legea obiectivelor protejate de SPP

Presedintele Klaus Iohannis s-a intors din concediul prelungit petrecut in SUA si a promulgat, luni, legea obiectivelor protejate de SPP, facuta in baza OUG date de Guvern anul trecut.

Legea obiectivelor protejate de SPP a fost adoptata in Parlament cu putin inainte de Craciun. Legea permite sefilor de partide politice sa aiba acces la baza SPP. Ordonanta modifica legea SPP astfel incat sefii de partide nu vor mai plati pentru SPP daca li se aproba o eventuala cerere.

Klaus Iohannis s-a intors in tara dupa o vacanta de aproximativ 3 saptamani petrecuta in strainatate, impreuna cu sotia sa.

Camera Deputatilor a adoptat, in ultima sedinta de plen din decembrie 2015, legea pentru aprobarea unei ordonante de urgenta, modificata astfel incat presedintii de partide sa poata beneficia de protectie din partea Serviciului Protectie si Paza, doar la cererea acestora insa, nu din oficiu, asa cum era prevazut in textul ordonantei aflata in vigoare.

Citeste si: Legea prin care defrisarile ilegale sunt considerate amenintare la securitatea nationala, promulgata de Iohannis

Klaus Iohannis se muta in Vila Lac 3 in ianuarie

Carmen Iohannis, pusa la zid de o romanca din UK: Ce-ar fi sa va opriti din shopping si sa va uitati pe strazi, la copiii si batranii Romaniei

Aceasta prevedere fusese eliminata cu totul in forma adoptata de Senat, prima camera sesizata, dar la Camera Deputatilor, in Comisia de Aparare, a intrat ca amendament, cu prevederea „la cerere”.

Actul normativ prevede astfel: „Serviciul de Protectie si Paza poate asigura protectie si presedintilor de partide parlamentare, stabiliti potrivit alin. (2), la cerera acestora.”

Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.43/2015 privind unele măsuri pentru asigurarea mijloacelor de transport destinate activităţii de curierat a materialelor clasificate şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative prevede ca demnitarii si fostii demnitari, precum si alte persoane, pot beneficia de protectie SPP, cu aprobarea Consiliului Superior de Aparare a Tarii.

In prezent, legea privind organizarea si functionarea Serviciului de Protectie si Paza prevede astfel: „Serviciul de Protecţie şi Pază poate asigura protecţie unor demnitari şi foşti demnitari, alţii decât cei stabiliţi prin hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, la cererea acestora, contra cost, iar cu aprobarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi altor persoane în aceleaşi condiţii.”

Stiri pe aceeasi tema

Amendament la Legea gratierii! Ar putea fi gratiate unele fapte de coruptie precum luarea si darea de mita, traficul de influenta si abuzul in serviciu

Cristiana Petrariu Bota

Un miting al PSD va fi organizat in mai multe orase din tara cu tema „Romania”

Cristiana Petrariu Bota

Basescu: Ponta, te rog, tradeaza-ma! Nu poporul te-a facut PM, eu te-am desemnat

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult