Iohannis: Urmaresc cazul familiei Bodnariu din Norvegia

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 12, 2016 22:13

Iohannis: Urmaresc cazul familiei Bodnariu din Norvegia

Presedintele Klaus Iohannis a avut o prima reactie in cazul Bodnariu. Iohannis a declarat ca urmareste cu atentie si preocupare cazul familiei Bodnariu, careia autoritatile norvegiene i-au luat cei 5 copii ca urmare a unor suspiciuni de abuz neprobate inca public.

“Urmaresc cu mare atentie si preocupare ceea ce se intampla familiei Bodnariu in Norvegia. Sustin eforturile autoritatilor romane si ale Guvernului Romaniei de a asigura respectarea drepturilor omului pentru cetatenii romani, oriunde s-ar afla ei”, a postat marti pe Facebook Klaus Iohannis.

Si Guvernul Ciolos a reactionat, marti. Purtatorul de cuvant, Dan Suciu, a sustinut o declaratie de presa la Palatul Victoria in care a prezentat public masurile luate pentru sprijinirea familiei Bodnarius si pentru rezolvarea cat mai rapida a cazului.

Radu Tudor, despre cazul familiei Bodnariu din Norvegia: Nu mica mi-a fost surprinderea sa vad ca premierul Norvegiei este o femeie

Cei 5 copii ai familiei Ruth si Marius Botnariu au fost preluati in luna noiembrie de autoritatea pentru protectia copilului si plasati temporar in alte familii dupa ce directoarea de la scoala unde invata cele doua fete a reclamat un comportament abuziv al parintilor.

Cazul a generat vii dezbateri publice si proteste, atat in tara, cat si in strainatate, sute de romani aratandu-si solidaritatea cu cei doi soti ramasi fara copii.

Conform purtatorului de cuvant al Guvernului Ciolos, copiii au cetatenie romana si norvegiana.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.