Klaus Iohannis efectueaza o vizita oficiala in Polonia
Breaking News

Iohannis va merge in STRADA pentru a discuta cu protestatarii. Concluzii dupa consultarile societatii civile de la Cotroceni

Presedintele Klaus Iohannis va merge in STRADA pentru a discuta cu oamenii prezenti la protestele organizate in ultimele zile atat in Bucuresti, cat si in marile orase din tara, insa nu se stie cand si unde. Anuntul a fost facut de reprezentantii societatii civile dupa consultarile societatii civile cu presedintele Klaus Iohannis de la Cotroceni. Concluziile intalnirii este ca discutiile cu societatea civila va continua si in perioada urmatoare si ca presedintele este de acord cu formarea unei noi clase politice, formata din randul societatii civile. Discutiile cu societatea civila au durat mai bine de o ora. HotWeek a prezentat in format Live Text principalele declaratii.

„Presedintele ne-a spus ca daca vrem o alta clasa politica, sa ne implicam. Daca doar strigam, lucrurile vor sfarsi in acelasi registru ca si in anii trecuti. Ne-a invitat la modul ferm sa venim noi, oamenii, sa formeze un nou corp al clasei politice, mult mai onorabil. Ne-a invitat sa intram in partide, nu in partidele actuale”, a spus Liviu Mihaiu, prezent la discutiile cu Iohannis.

„Presedintele Klaus Iohannis va veni in strada, o va face incognito, deci nu va fi un Breaking News”, a spus un alt reprezentant al societatii civile.

LIVE TEXT:

Dragos Slavescu, medic chirurg: Reprezint breasla personalului medical care doreste schimbarea sistemului. Am fost punctual, poporul are nevoie de demnitate adevar si constiinta. Principala problema este clara, coruptia financiara dar mai ales coruptia morala. Avem problema pt ca nu exista lideri avem o criza de identitate morala.
Avem nevoie de o lege prin care sa existe o rasp personala in toate domeniile de activitate, am semnalat problemele aparute in gestionarea tragediei si faptul ca nu raspunde nimeni pentru greselile si balbele existente si in continuare acele persoane vin si ne dau indicatii. Am oferit solutii si de asezare a oamenilor pe criterii de profesionalism.

Sorin Ionita: Credem ca sunt puncte fezabile de aplicat pana in craciun care ar demonstra o vointa de schimbare a clasei politice, puncte care nu costa bani, se pot face. In cont e mai bine ca pres sa si ia riscul sa puna un premier foarte bun pentru ce vrea strada, cu riscul de a avea anticipate, pt ca a guverna cu actualul parlament este inacceptabila. Pres va avea agenda lui, i s-au mai spus 2 lucruri in plus fata de ce avem noi. I s-a spus ca va veni in piata, cand nu stim nici noi nici dvs. I-am propus ca daca va dialoga cu societatea, sa fie un criteriu de selectie. Sugestia ar fi ca ei sa organizeze un vot online pt ca lumea sa-si trimita oamenii votati de piata. Daca va mai fi ceva in plus de spus vom afla de la Adm Prezi.

Liviu Mihaiu: Presedintele va veni in Piata, nu se stie cand, unde si cum. Din motive lesne de inteles. S-au discutat multe lucruri, a fost o discutie exceptionala, am cerut ce am cerut si in 1990 si in 2015 si la orice fel de criza. Presedintele ne-a spus ca daca vrem o alta clasa politica, sa ne implicam. Daca doar strigam, lucrurile vor sfarsi in acelasi registru ca si in anii trecuti. Ne-a invitat la modul ferm sa venim noi, oamenii, sa formeze un nou corp al clasei politice, mult mai onorabil. Ne-a invitat sa intram in partide, nu in partidele actuale.

Stiri pe aceeasi tema

Presedintie: Guvernul a gresit flagrant, e responsabil sa rezolve criza. Cetatenii nu accepta nimic mai putin

Cristiana Petrariu Bota

MAE le recomanda romanilor sa evite calatoriile in strainatate care nu sunt esentiale

Cristiana Petrariu Bota

CCR, decizie interpretativa pe OUG privind starea de alerta: Este constitutionala, dar nu poate sa restranga drepturi si libertati ale cetatenilor

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult