Ion Cristoiu, despre trecutul si viitorul lui Traian Basescu
Politica

Ion Cristoiu, despre trecutul si viitorul lui Traian Basescu

Jurnalistul Ion Cristoiu sustine, intr-un editorial publicat in Evenimentul Zilei, ca mostenitorii lui Traian Basescu, printre care se numara Elena Udrea, Florian Coldea sau Laura Codruta Kovesi i-ar putea distruge mostenirea, din cauza razboiului pe care l-au inceput in subterane. In material, Ion Cristoiu atrage atentia ca nici un presedinte, nici macar Victor Ponta, nu poate sa puna intre paranteze cei zece ani de mandat ai lui Traian Basescu, deoarece asta ar insemna si punerea la indoiala a tot ce s-a realizat in acesti zece ani in materie de stat de drept, Justitie independenta si orientare pro-europeana a Romaniei.

”N-am nici un motiv sa-l simpatizez pe Cosmin Gusa. Nu pot insa sa-i neg excelenta cunoastere din interior a vietii noastre politice, nu atit in postura de martor, pe care vrea sa si-o asume, cit mai ales in cea de actor, pe care o detine. Din acest punct de vedere, am luat seama la o observatie mai aparte a lui Cosmin Gusa de pe Realitatea tv.

„Cu ceea ce am spus legat de Elena Udrea si Florian Coldea, am vrut sa arat nu doar ridicolul situatiei, ci si anormalitatea. Niste oameni care au trait timp de 10 ani atit de aproape in vecinatatea celui care a manageriat doua mandate, respectiv Traian Basescu, mult prea usor, si aici ma refer la usurinta cu care Elena Udrea a adoptat aceasta atitudine, se bumbacesc in public. Sigur, din acest punct de vedere lui Florin Coldea nu avem ce sa ii reprosam, pentru ca nu a spus niciun cuvant, intr-un mod potrivit. Dar faptul ca cei doi sint copilul politic vizibil, respectiv Elena Udrea, celalalt copilul institutional, mai putin vizibil, asta este un fapt de care nu se indoieste nimeni, de la inceputul pina la sfirsitul mandatului, asta a fost si asumat de Traian Basescu”.

HotWeek.roiti recomanda si: Hurezeanu: Elena Udrea a jucat totul de la inceput, atacand frontal sefi de servicii. A ridicat miza!

intr-adevar, Elena Udrea si Florian Coldea sunt copii lui Traian Basescu. Traian Basescu i-a descoperit, Traian Basescu i-a promovat, Traian Basescu i-a luat alaturi in procesul istoric de modernizare a Romaniei.

Pentru c-au fost copiii lui Traian Basescu, si Elena Udrea si Florian Coldea au avut de suferit ura liderilor PSD. Elena Udrea spune – si pe drept cuvint -, in Jurnal, ca Victor Ponta i-a zis lui Florian Coldea ca-l va da afara daca va ajunge presedinte. Asupra lui Florian Coldea, ca si asupra Elenei Udrea au fost atintite zilnic tulumbele cu laturi ale Antenei 3.

Eu insa as adauga celor doi si pe Codruta Kovesi. intreaga cariera din ultimii zece ani ai actualei sefe a DNA a depins crucial de Traian Basescu. Traian Basescu a promovat-o procuror general in 2006. Traian Basescu a reconfirmat-o in 2009 pe post, desi CSM-ul o respinsese. Traian Basescu s-a luptat, in 2013, nu numai cu Victor Ponta, dar si cu deontologii din presa pentru numirea in fruntea DNA, intr-un moment cind fusese trecuta pe linie moarta. Despre campaniile duse impotriva ei de presa Penalilor n-are rost sa mai vorbim.

Te-ar putea interesa si: Cristian Tudor Popescu, despre discursul lui Basescu: Vorbeste ca si cum ar avea in fata pupitrul de la Cotroceni

Nu putem exclude dintre copiii lui Traian Basescu pe Monica Macovei. Descoperita si promovata de Traian Basescu, ea si-a atras ura Penalilor din PSD si din alte partide. Ca ministru al Justitei in perioada de inceput a regimului Traian Basescu, Monica Macovei a fost partenera de Proiect a lui Traian Basescu.

Elena Udrea, Florian Coldea, Codruta Kovesi, Monica Macovei, alaturi de numerosi alti sefi de institutii si de lideri politici sint nu numai copiii lui Traian Basescu, dar si partenerii fostului presedinte la procesul istoric de modernizare a Romaniei din ultimii zece ani.

Din motive care-mi scapa, Traian Basescu denunta sintagma Regimul Basescu. Ea insa, sintagma, da seama nu de un regim de Putere, ci de un proces impus si condus de Traian Basescu.

Acest regim a fost prezentat de propaganda PSD, de Trustul Intact, cu toate ramificatiile sale de presa fomista, drept un regim corupt, dictatorial, in care s-au comis crime precum trimiterea la puscarie a lui Adrian Nastase, a lui Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vantu. Pe vremea cind era lider USL, Victor Ponta lansase teza unei asa-zise debasificari a tarii, intelegind prin asta punerea cu botul pe labe a Justitiei. in campania electorala, darimarea Regimului Basescu a fost principala teza a lui Victor Ponta. Romanii au apreciat insa altfel. si anume ca in mandatul lui Traian Basescu s-au facut pasi cruciali pentru modernizarea tarii.

HotWeek.ro iti recomanda si: Basescu: Vom avea un parteneriat cu PMP. Elena Udrea sper sa demonstreze ca e un om cinstit

Cum au apreciat? Administrindu-i lui Victor Ponta una dintre cele mai umilitoare infringeri din istoria postdecembrista.

Dupa fiecare mandat prezidential, cei care au lucrat cu fostul presedinte se dau peste cap ca sa salveze imaginea buna a fostului regim, ca sa ramina in posteritate sub un semn pozitiv ceea ce ei au facut. Pasii importanti facuti de Romania sub cele doua mandate ale lui Traian Basescu nu sint numai opera lui Traian Basescu. Sint si opera Ministerului Justitiei, condus de Monica Macovei, si opera SRI, condus de George Maior si Florian Coldea, si opera Parchetului General, condus de Codruta Kovesi, si opera DNA, condusa de Daniel Morar, mai intii si Codruta Kovesi, mai apoi, si opera Elenei Udrea, una dintre politicienele loiale lui Traian Basescu si, prin aceasta, loiala masurilor luate de Traian Basescu si opera jurnalistilor care l-au aparat pe Traian Basescu in 2012, cind s-a incercat lovitura de stat USL- ista.

Toti acesti colaboratori ai lui Traian Basescu, cu care fostul presedinte a dus batalia pentru consolidarea statului de drept, sint angajati in prezent intr-o batalie fratricida sinucigasa, al carei rezultat nu poate fi decit compromiterea muncii lor de zece ani alaturi de Traian Basescu. Elena Udrea, Florian Coldea, Codruta Kovesi, Monica Macovei si altii, prinsi in acest incredibil razboi fratricid, contribuie fara sa-si dea seama la ceea ce Victor Ponta si-a asumat, inca din ianuarie 2013, si a continuat in campanie, sub sintagma perversa debasificarea Romaniei:

Punerea la indoiala a tot ce s-a facut in anii de presedintie ai lui Traian Basescu pentru modernizarea Romaniei.

22 decembrie 2014.

Traian Basescu pleaca de la Cotroceni dupa zece ani de mandat, cel mai lung din perioada postdecembrista. Au fost zece ani in care prezenta lui Traian Basescu in spatiul public ajunsese la proportiile unei obsesii nationale. Pe 20 decembrie 2014, Traian Basescu tine o Conferinta de presa menita a infatisa bilantul celor zece ani de mandat:

Intarirea statului de drept, Justitie independenta, creata prin libertatea dobindita de procurori si judecatori de a nu tine cont de presiunea politica, Servicii secrete moderne, democratizate, scoase de sub influenta celor cu bani, o anticoruptie duduitoare.

Presa independenta se grabeste sa consfinteasca aceasta mostenire. Concluzia tuturor comentariilor: Traian Basescu a facut si greseli. Acestea palesc insa in fata mostenirii reprezentate de Justitia independenta.

28 ianuarie 2015.

Elena Udrea e convocata la DNA si pusa sub control judiciar in afacerea Microsoft. sefa PMP anunta ca va spune adevarul despre ce i se intimpla ei. Si merge la Hotnews, unde da nastere unei lungi spovedanii.

Dupa ce tine sa ne reaminteasca locul de exceptie jucat in cei zece ani de mandat al lui Traian Basescu, Elena Udrea se lanseaza intr-un atac devastator impotriva mostenirii lui Traian Basescu.

Din spovedania de la Hotnews, dar si din cele care au urmat, se contureaza un Regim Traian Basescu total diferit de cel prezentat in conferinta de presa din 20 decembrie 2014 si de cel despre care a scris intreaga presa independenta.

E regimul prezentat de propaganda penalilor din Romania – intruchipata de televiziunile de casa ale lui Victor Ponta – Antena 3 si Romania tv – de interventiile liderilor PSD pe toate televiziunile, de racnetele tuturor celor condamnati pentru jefuirea tarii:

Dosarele de coruptie din cei zece ani de mandat au fost rezultatul comenzilor politice, toate institutiile statului de drept din Regimul Traian Basescu au fost instrumente de Politie politica.

Nu s-a ajuns la crimele comise de Traian Basescu, dar nici mult nu mai e. Socul produs e urias.

Elena Udrea trece – si pe drept cuvint – drept persoana cea mai apropiata de Traian Basescu in ultimii zece ani. Spre deosebire de cele ale Penalilor, dezvaluirile ei au credibilitatea data de locul si rolul conferite chiar de Traian Basescu.

Nu trece mult si DNA si SRI confirma fara sa vrea alegatiile Elenei Udrea. Pentru ca nu trece mult si DNA anunta un Dosar penal pe numele Elenei Udrea in afacerea numita Gala Bute.

Gala Bute a avut loc in urma cu ani. Despre Afacere s-a scris pe rupte in presa. Timp de mai multi ani, Elena Udrea n-a fost atinsa cu o floare.

Impotriva Elenei Udrea curg denunturile. Au fost si inainte denunturi? Daca da, de ce nu li s-a dat curs?

Mai mult, DNA se napusteste asupra Elenei Udrea cu trei cereri de arestare preventiva, caz unic intr-o tara minim civilizata.

Pe drept cuvint opinia publica se intreaba: De ce nu s-au deschis aceste dosare in perioada cind Traian Basescu era presedinte?

Si raspunsul, la care Codruta Kovesi si Florian Coldea, seful SRI, institutie care – potrivit Comunicatelor – a sprijinit realizarea acestor dosare, nu s-au gindit e urmatorul: Pentru ca la vremea respectiva si DNA si SRI n-au indraznit s-o faca, deoarece se temeau de Traian Basescu.

Prin aceasta, cei doi copii ai lui Traian Basescu lovesc puternic in mostenirea Traian Basescu.

Fara sa-si dea seama ei dau apa la moara lui Victor Ponta si propagandei lui Dan Voiculescu, care au sustinut ca actiunile DNA si SRI in materie de lupta impotriva coruptiei, constituiau instrumente de rafuiala politica a lui Traian Basescu, in timp ce oamenii fostului presedinte erau protejati. Exact ce spune si Elena Udrea in Spovedaniile sale.

Cine cistiga dina acest razboi fratricid? S-ar parea ca presedintele Klaus Iohannis.

La ceremonia de la CCR din decembrie 2014, Klaus Iohannis anunta ca mandatul sau va sta sub semnul Punct si de la capat.

Traian Basescu il contrazice: Poate, virgule, deoarece, el, Traian Basescu, ii lasa o mostenire deosebita.

S-ar parea ca punerea la indoiala a mostenirii Traian Basescu ii inlesneste lui Klaus Iohannis transpunerea in practica a Obiectivului Punct si de la capat. Peste cele doua mandate ale lui Traian Basescu se trece in zbor, ca peste ceva care n-a fost decit dezastru. Poate ca asa gindesc si unii dintre copiii lui Traian Basescu, tentati de ideea de a face pe plac noului Stapin.

Numai ca obiectivul Punct si de la capat e o nerozie. Nici un presedinte, nici macar Victor Ponta, nu poate sa puna intre paranteze cei zece ani de mandat ai lui Traian Basescu.

Asta ar insemna si punerea la indoiala a tot ce s-a realizat in acesti zece ani in materie de stat de drept, Justitie independenta si orientare pro-europeana a Romaniei.

Asta ar insemna nu numai punerea la indoiala a zece ani din viata Elenei Udrea, din viata Codrutei Kovesi, a lui Florian Coldea, a Monica Macovei, a sefilor de institutii, a liderilor de opinie care au sprijinit batalia angajata de Traian Basescu pentru modernizarea Romaniei, dar si intoarcerea tarii la FSN-ismul lui Ion Iliescu”, scrie Ion Cristoiu, intr-un editorial pentru Evenimentul Zilei.

Articole asemănătoare

Premierul Dancila i-a trimis presedintelui Iohannis un document privind modul in care evolueaza pesta porcina africana in Romania

Ioana Badulescu

Sorina Pintea, propusa ca ministru al Sanatatii, a lucrat la Directia Silvica, la Intreprinderea Forestiera si in ultimii ani a fost managerul Spitalului Judetean din Baia Mare

Ioana Badulescu

Premierul Ciolos: Alerta la nivel european a vizat gresit produsele din lapte de oaie

Lucy Ionesco