Parlamentul European da cu Romania de pamant. Rezolutia adoptata la Strasbourg critica Guvernul roman privind functionarea justitiei si independenta presei
Breaking News

Ion Cristoiu: Europa cu doua viteze e o manipulare. UE clasa Business va fi alcatuita doar din cateva tari. Romania va trebui sa intre din nou in UE?

Jurnalistul Ion Cristoiu subliniaza, intr-un comentariu publicat pe blogul sau, ca Europa cu mai multe viteze este de fapt o sintagma menita a ascunde „realitatea hida a impartirii membrilor UE, pana acum egali in drepturi” si atrage atentia ca, in conditiile in care clasa Business a Uniunii Europene va fi alcatuita doar din cateva tari, atunci tari precum Romania ar putea fi nevoite sa treaca din nou prin procesul de integrare in UE.

Celor 27 de membre ale Uniunii Europene, ramase dupa Brexit, li se propune o noua Uniune Europeana, o UE clasa Business, alcatuita din doar cateva tari, apropiate ca dezvoltare economica, in stare sa suporte o integrare mai mare fara a mai fi nevoie de acceptul altor state membre, noteaza Ion Cristoiu, adaugand ca, desi ramin in UE, celelalte tari vor trebui sa faca noi eforturi pentru a fi admise in UE Premium. In aceste conditii, jurnalistul se intreaba daca nu cumva tari precum Romania vor trebui sa intre din nou in UE?

Citeste si: Europa cu doua viteze! Comisia Europeana avanseaza in Cartea Alba cinci scenarii privind evolutia Uniunii pana in 2025

Redam mai jos un fragment din comentariul jurnalistului Ion Cristoiu:

(…) Presa noastra a publicat stirea folosind sintagma Europa cu mai multe viteze! Aceasta sintagma, lansata de presedintele Comisiei Europene, da seama de o uriasa manipulare, menita a indulci lovitura intruchipata de ticluirile de la Versailles. E ceva asemanator obligatiei ca in Romania porcul, inainte de a fi taiat, sa fie drogat. De parca drogat sau nedrogat, porcul tot n-ar muri!

Europa cu mai multe viteze e de fapt o sintagma menita a ascunde realitatea hida a impartirii membrilor UE, pina acum egali in drepturi sau macar pretins egali in drepturi, in membri de tip membru permament al Consiliului de Securitate si membri de tip membru nepermanent al Consiliului de Securitate.

Cel putin patru state mari din Uniunea Europeana au decis constituirea unei noi Uniuni Europene, Uniunea Europeana-Premium, lasind de izbeliste celelalte membre ale UE care ramin in UE pur si simplu, pe dinafara adica.

Potrivit declaratiilor Angelei Merkel, celor 27 de membre ale Uniunii Europene, ramase dupa Brexit, li se propune o noua Uniune Europeana, o UE clasa Business, alcatuita din doar citeva tari, apropiate ca dezvoltare economica, in stare sa suporte o integrare mai mare fara a mai fi nevoie de acceptul altor state membre.

Desi ramin in UE, celelalte tari vor trebui sa faca noi eforturi pentru a fi admise in UE Premium.
Dincolo de intrebari legitime precum: Si celelalte tari care nu pot suporta noile conditii ce fac? Nu cumva tari precum Romania vor trebui sa intre din nou in UE? ramine adevarul dureros pentru statele membre ale UE:

Desi teoretic egale doar citeva state mari vor sa impuna celorlalte proiectul unei noi UE„.

Stiri pe aceeasi tema

Curtea Constitutionala a amanat pentru septembrie dezbaterea pe Codul de procedura penala si Legile Justitiei

Ioana Badulescu

Sedinta CSAT s-a incheiat. Pericolul migratiei si modernizarea Armatei Romane, pe masa discutiilor

Cristiana Petrariu Bota

Sesizarea Guvernului privind revocarea Laurei Codruta Kovesi din fruntea DNA a ajuns la CCR

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult