Ion Cristoiu, despre trecutul si viitorul lui Traian Basescu
Politica

Ion Cristoiu explica pe blog de ce Klaus Iohannis a lasat un consilier sa spuna de ce nu e bun Codul Fiscal

Jurnalistul Ion Cristoiu a scris pe blogul personal un articol in care dezbate o problema pe care multi nici nu au sesizat-o, si anume cum a trimis presedintele Klaus Iohannis pe Seful Cancelariei Prezidentiale sa explice poporului de ce a respins el Codul Fiscal.

„Ca presedintele nu si-a explicat vineri, 17 iulie 2015, imediat dupa Decizie, de ce a retrimis Codul fiscal la Parlament intelegem. N-a avut timp. Era vineri la prinz, si vineri la prinz, Klaus Iohannis rupe usa presedintiei pentru a pleca in week-end, pe motiv ca s-a terminat programul pentru care e platit. Astfel ca a sters-o la mare, la Neptun, cu nevasta-sa. Luni insa a revenit la serviciu. Fiind deja in timpul programului, nu putea sa explice, totusi, poporului roman cum sta treaba cu Codul fiscal?”, scrie, printre altele, Ion Cristoiu.

Va prezentam materialul integral mai jos:

„Romania are un presedinte.
Se numeste Klaus Iohannis.
Ce face Presedintele?
Decide.
Decide sa ceara demisia premierului.
Decide sa intervina la premierul interimar Gabriel Oprea ca sa i se mareasca salariul.
Decide sa ceara, la rectificarea bugetara din 28 iulie 2015, o suplimentare a banilor pentru voiaje in strainatate, cu consoarta.
Stiti ca intr-o jumatate de an Klaus Iohannis a cheltuit deja bugetul Presedintiei pe intreg anul la capitolul calatorii externe?
Decide sa retrimita Codul fiscal in Parlament spre reexaminare.

Codul fiscal a fost aprobat aproape in unanimitate de Parlament.
Daca ne gindim la importanta Documentului, n-ar fi fost normal, n-ar fi fost civilizat, n-ar fi fost democratic, n-ar fi fost european ca presedintele sa explice poporului roman de ce a retrimis Codul fiscal?

Ordonanta prin care i se tripleaza salariul a stirnit multe discutii in spatiul public:
N-ar fi fost normal, civilizat, european ca presedintele sa explice poporului roman de ce a insistat pe linga guvern ca sa fie data Ordonanta?
Fireste c-ar fi fost normal, c-ar fi fost democratic.

Aflat in vizita la Nairobi, pentru a fi pe placul kenyenilor, Barack Obama a dansat la Dineul oferit de presedintele Kenyei.
Noi nu-i cerem lui Klaus Iohannis sa danseze pentru a fi pe placul poporului roman.
Noi ii cerem, si nu de azi, de ieri, ci chiar din prima sa luna de presedintiei, sa arate un minim de respect fata de poporul roman stind de vorba cu el, explicindu-se, justificindu-si deciziile. Nu poti sa faci atita deranj, atita tulburare in opinia publica respingind Codul fiscal fara a catadicsi sa te explici, sa spui poporului roman de ce l-ai respins.

Ei bine, dupa ce a lasat un consilier sa explice poporului de ce nu e bun Codul fiscal, sa spuna poporului roman ce va face el, Klaus Iohannis, daca Parlamentul va vota Codul in actuala forma.
Dan Mihalache a spus duminica, 26 iulie 2015, la Antena 3, prin care, iata, a inaugurat colaborarea dintre Presedintie si Trustul lui Dan Voiculescu:
„Dan Mihalache: Daca legiuitorul, parlamentul, fortele politice constata ca, la un moment dat, raman pe aceasta formula foarte bine, vor ramane pe aceasta formula, presedintele nu mai are ce sa faca, nu va sesiza Codul la Curtea Constitutionala…
Realizator: Curtea ii mai ramane, intr-adevar.
Dan Mihalache: Nu. Nu e cazul in aceasta situatie, dar poate ca se razgandesc si eu va spun ca, in momentul in care va deveni… si cred ca, si daca se razgandesc si daca nu se razgandesc, acest lucru poate sa intre, e fezabil ca acest Cod sa intre in vigoare la 1 septembrie, cum isi doreste guvernul.”

Ca presedintele nu si-a explicat vineri, 17 iulie 2015, imediat dupa Decizie, de ce a retrimis Codul fiscal la Parlament intelegem.
N-a avut timp.
Era vineri la prinz, si vineri la prinz, Klaus Iohannis rupe usa presedintiei pentru a pleca in week-end, pe motiv ca s-a terminat programul pentru care e platit. Astfel ca a sters-o la mare, la Neptun, cu nevasta-sa.

Luni insa a revenit la serviciu. Fiind deja in timpul programului, nu putea sa explice, totusi, poporului roman cum sta treaba cu Codul fiscal?
Asadar, Klaus Iohannis ne-a transmis prin sluga sa, Dan Mihalache, ca nu va trimite Codul fiscal la CCR daca Parlamentul va vota Codul in forma sa de acum.

Era atit de greu sa ne spuna insusi Klaus Iohannis asta?
Nu, nu era atit de greu.
Era insa un gest vazut de Klaus Iohannis ca o coborire a sa din Inaltimile in care sta tolanit ca un Imperator”, incheie jurnalistul Ion Cristoiu.

Stiri pe aceeasi tema

PSD si UNPR vor semna joi protocolul de colaborare

Cristiana Petrariu Bota

CTP: Seful SRI comanda unui interlop sa-i dea 500.000 lui Ghita si lasi informatia fara urmari? Basescu crede tampiti?

Cristiana Petrariu Bota

Un deputat vrea sa salveze un castan din Constanta

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult