Ion Cristoiu: Pentru a fi la moda, multi jurnalisti si politicieni au preluat mesajul JE SUIS CHARLIE

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 9, 2015 10:16

Ion Cristoiu: Pentru a fi la moda, multi jurnalisti si politicieni au preluat mesajul JE SUIS CHARLIE

Jurnalistul Ion Cristoiu a avut o reactie dura la adresa jurnalistilor si politicienilor care au preluat cu usurinta mesajul „Je suis Charlie”. Atacul terorist de la ziarul umoristic Charlie Hebdo a generat in Romania (si nu numai) o adevarata disputa cu privire la libertatea presei, printre cei care critica preluarea mesajului “Je Suis Charlie” fara a se regasi in acesta numarandu-se si Ion Cristoiu.

Jurnalistul noteaza, intr-un editorial postat pe blogul sau personal, vorbeste despre adoptarea sintagmei “Je suis Charlie!” de catre jurnalistii si politicienii romanisi completeaza ca in cazul atentatelor de la Paris nu poate fi vorba despre un atentat la libertatea presei.

“Pentru a fi la moda, multi jurnalisti si multi politicieni si-au pus mot sintagma Je Suis Charlie! Intr-o noua izmeneala tipic moldo-valaha.”, scrie gazetarul pe cristoiublog.ro.

Ion Cristoiu considera ca in cazul incidentelor de la Paris nu se poate vorbi despre un atentat la libertatea presei.

HOTWEEK.RO ITI RECOMANDA SI: STEPHANE CHARBONNIER, ALIAS CHARB, DIRECTORUL CHARLIE HEBDO, A FACUT O DECLARATIE SOCANTA PENTRU EL PAIS

“In aceste conditii, actiunile de solidaritate din presa noastra, cea care e atit de libera incit intreprinde un gretos cult al personalitatii directorului SRI, fara a cuteza a atinge nici macar cu o cratima onoarea Serviciilor noastre secrete, mi se par de un penibil greu de suportat.

Solidarizarea cu un ziar, cu o institutie, cu un cetatean are rost doar atunci cind ea ar avea ca efect, fie si presupus, indreptarea unei nedreptati care i s-a facut sau este pe cale de a i se face.

HOTWEEK.RO ITI RECOMANDA SI: EI SUNT ATACATORII DE LA REDACTIA CHARLIE HEBDO

Dar in cazul jurnalistilor de la Charlie Hebdo la ce ajuta solidarizarea?

Ii face pe alti descreierati sa nu mai impuste ziaristi, de teama ca presa romana sa nu se solidarizeze cu victimele?”, mai scrie Cristoiu.

“Una e intoleranta la opiniile celorlalti si alta atentatul la libertatea presei.”, atrage atentia gazetarul.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.