14.2 C
România
19 octombrie 2021
Social

Ion Iliescu a preluat puterea inca din 22 decembrie 1989. Aspecte inedite privind provenienta teroristilor de la Revolutie

Parchetul General a publicat ordonanţa prin care a redeschis ancheta în dosarul „Revoluţiei”. Astfel, se aduc în discuţie aspecte inedite precum proveniența teroriștilor de la Revoluție sau războiul psihologic. În același timp, din document reiese că Ion Iliescu a preluat puterea încă din 22 decembrie 1989. 

Adevarul publică mai multe pasaje relevante din ordonanța procurorilor. Primul este legat de identitatea teroriștilor de la Revoluție.

„În seara zilei următoare, elicopterul în care se afla generalul Constantin Nuţă se prăbuşeşte în mod misterios în apropiere de Alba Iulia, iar trupele USLA devin ţinţele unor atacuri sălbatice. Una din regulile de bază în caz de conflict armat este aceea a introducerii cenzurii în ceea ce priveşte informaţiile difuzate pe canalele media. (….)

Ancheta nu a reuşit şi nici nu şi‐a propus să identifice persoanele din cadrul comandamentului militar, nu a stabilit ce atribuţii aveau acestea, dacă printre aceste atribuţii se regăseau şi cele legate de instituirea cenzurii; nu s‐a stabilit identitatea persoanei/persoanelor care au decis înfiinţarea acestui comandament; nu s‐a stabilit cine erau cei care furnizau informaţiile celor care ulterior le transmiteau pe post; cum se primeau aceste informaţii, dacă erau verificate/cine le verifica şi cum, în cazul în care nu erau verificate, de ce, în condiţiile în care liniile telefonice şi comunicaţiile în general funcţionau perfect.

Dosarul Revolutiei din 1989, una dintre cele mai tergiversate anchete din istorie, se redeschide

Incidentele care au început în jurul orei 18,00 în ziua de 22 decembrie şi care s‐au desfăşurat cu intensitate maximă în nopţile de 22/23 şi 23/24 decembrie, s‐au concentrat atât în Bucureşti cât şi în alte localităţi în jurul unor obiective de importanţă deosebită. În cele mai multe cazuri, incidentele au fost precedate de anunţuri făcute la Televiziune sau Radio referitoare la atacuri „teroriste”.”

Despre Ion Iliescu:

“Trebuie remarcat faptul că în perioada 22‐27 decembrie în Monitorul Oficial al României, Partea I, au fost publicate comunicate ale noii structuri de putere din România. Partea I a Monitorului Oficial este consacrată actelor emise de puterea de stat sau de organele abilitate de puterea de stat să asigure executarea unor legi.

În aceste condiţii apreciez că, deşi formal, Consiliul Frontului Salvării Naţionale a exercitat puterea începând cu data de 27 decembrie, în fapt, această structură, al cărei lider a fost recunoscut ca fiind Ion Iliescu încă din primele momente ale evenimentelor din ziua de 22 decembrie 1989, a exercitat puterea de stat în România din chiar momentul constituirii sale, în ziua de 22 decembrie 1989.

Există în dosarul de urmărire penală mărturii, cât şi rapoarte ale cadrelor Ministerului de Interne din care rezultă că încă din ziua de 22 decembrie, începând cu ora 16,00, s‐au constituit structuri teritoriale ale Frontului Salvării Naţionale care au preluat puterea la nivel local, subordonându‐se celei de la nivel central”.

Mai mult, pe adevarul.ro.

Stiri pe aceeasi tema

Sistemul cardului de sanatate, inca in impas. Seful CNAS a fost chemat la Ministerul Sanatatii, dupa ce premierul i-a cerut demisia

Cristiana Petrariu Bota

Situatie alarmanta, inca patru oameni au murit din cauza virusului gripal

Ioana Badulescu

Ce avere are Kovesi. Sefa DNA si-a depus recent o noua declaratie de avere

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult