15.2 C
România
25 octombrie 2020
Social

Ion Ochi, fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov, ar putea fi retinut si arestat

Anchetatorii sCererea pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului Ion Ochi a fost trimisa astazi ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, de catre Procurorul general al DNA, Laura Codruta Kovesi.

In baza acesteia, Camera Deputatilor este solicitata sa incuviinteze retinerea si arestarea preventiva a deputatului Ion Ochi sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si luare de mita.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Ion Ochi, in calitate de vicepresedinte al CJ Brasov, a admis, in ultimele luni ale anului 2011, ca firma lui Nica Cristian Dorin, SC Conforest SA, sa execute lucrari de reparatii ale lucrări de reparaţii ale drumului judeţean DJ 112D, intre localitatile Prejmer si Lunca Câlnicului, urmarind obtinerea de foloase materiale necuvenite. Totodata, s-a urmarit si obtinerea de capital electoral pentru castigarea alegerilor din toamna lui 2012, in urma carora a devenit deputat.

Procurorii sustin ca lucrarile respective „au fost efectuate in proportie de aproximativ 60% in perioada noiembrie — decembrie 2011, fara sa existe vreo cerere din partea CJ Brasov, fara a exista vreun contract, fara specificatii tehnice și fara supraveghere din partea unui diriginte de santier. In schimbul atribuirii contractului respectiv, inculpatul Ion Ochi a pretins omului de afaceri ca materialele necesare (agregate minerale) sa fie achizitionate de la firma pe care o administra in fapt, lucru care s-a si intamplat ulterior. Mai mult, platile catre aceasta firma, totalizand 490.000 lei, au fost facute doar dupa ce societatea lui Nica Cristian Dorin a primit banii de la CJ Brasov”, sustin procurorii.

Anchetatorii au relevat faptul ca” lucrarile au fost executate necorespunzator, nu au fost finalizate, iar in prezent drumul judetean respectiv se afla intr-o stare comparabila cu cea de dinaintea reabilitarii, fiind necesare, potrivit estimarilor, aceleasi reparatii”.

Astfel, firma SC Conforest SA a obtinut un folos necuvenit in valoare de peste 2,5 milioane lei, ceea ce reprezinta si un prejudiciu pentru CJ Brasov.

Stiri pe aceeasi tema

LOTO 6 DIN 49 DIN 20 NOIEMBRIE 2016 LIVE ONLINE. Premiul de la 6 din 49 in valoare de aproximativ 2 milioane euro

Delia Ion

Familia Regala a ajuns la Alba Iulia cu Trenul Regal, fiind primiti cu paine si sare si aplaudati de zeci de oameni

Ioana Badulescu

Ultimul interviu cu Ionela Prodan: Imi amintesc visul meu de revenire pe pamant. Mi-a aparut Iisus

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult