Ion Sandu, director ANM: Codul Portocaliu, activat pentru trei judete. Atentie, viscol puternic in Muntenia si Dobrogea

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 6, 2015 15:07

Ion Sandu, director ANM: Codul Portocaliu, activat pentru trei judete. Atentie, viscol puternic in Muntenia si Dobrogea

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ioan Sandu, a anuntat vineri, in cadrul videoconferintei cu prefectii, ca s-ar putea institui Cod Portocaliu in trei judete si pe autostrada A1, in celelalte zone mentinandu-se avertizarea Cod Galben de ninsori si viscol. Oficialul ANM a explicat ca in a doua jumatate a noptii de vineri spre sambata va ninge, cu preponderenta in estul Munteniei si Dobrogea, apoi va urma o pauza sambata dupa-amiaza, ninsorile urmand a reveni duminica si luni, insa slab cantitativ.

In prima parte a acestei nopti, pentru judetele Teleorman, Olt, sudul judetului Dambovita si Arges, adica mai precis autostrada A 1,este posibil sa se emita cod portocaliu. In a doua jumatate a noptii, intensitatea maxima a viscolului se muta in judetele din estul Munteniei si Dobrogea. Partea buna este ca nu e foarte lung acest viscol, in jurul orei doua maine, va fi o pauza, deci se opreste atentionarea”, a spus Ioan Sandu.

HotWeek.ro iti recomanda si: Alerta! Ninsori si viscol puternic in urmatoare zile. Detalii

„A doua precizare care trebuie facuta este ca dupa o pauza sambata, maine dupa-amiaza, pentru duminica si luni ANM va emite cel mult o informare meteo. Va continua sa ninga, duminica va mai fi vant, dar nu la intensitatea celui din aceasta noapte, in Oltenia duminica si luni putem sa vedem viscolirea zapezii de pe camp, dar intensitatea precipitatiilor este mult mai mica si nu se va mai impune nici macar cod galben”, a explicat Ion Sandu, director ANM.

HotWeek.ro iti recomanda si: VREMEA SE SCHIMBA. ANM a emis Cod Galben de ninsori pentru jumatate de tara

Seful ANM a tinut sa sublinieze ca dupa ninsori, va urma o perioada cu temperaturi scazute.

„A treia precizare este ca dupa data de luni vor ramane temperaturi scazute cateva zile pana la jumatatea saptamanii viitoare”, a incheiat Ioan Sandu.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.