Economie

Ion Țiriac își vinde acțiunile de la UniCredit Ţiriac Bank cu 700 de milioane de euro

Tranzacţia anului pe piaţa bancară. Omul de afaceri Ion Ţiriac a decis să-şi vândă acţiunile pe care le deţine la UniCredit Ţiriac Bank.
Cumpărătorul, grupul italian UniCredit, acţionar majoritar al băncii româneşti, va plăti 700 de milioane de euro pe pachetul de 45% la sută din acţiuni, potrivit Mediafax.

Ion Ţiriac a ajuns la un acord de principiu cu reprezentanţii Unicredit, iar semnarea contractului va avea loc într-o săptămână.

În urma acestei tranzacţii, omul de afaceri îşi va dubla averea. Ion Ţiriac este unul dintre cei mai bogaţi români, cu o avere estimată de Forbes, în 2013, la 850 de milioane de euro. Omul de afaceri controlează un grup de firme cu activităţi în domeniul auto, imobiliar, servicii financiare, leasing şi transport aerian.

Stiri pe aceeasi tema

Iulian Dascalu a vandut 50% din actiunile detinute la mall-urile Iulius unui fond de investitii

Delia Ion

AFACERI DE SUCCES: Batonul Copilariei, un business din Sibiu care aduce milioane de euro

Cristiana Petrariu Bota

AFACERI HOT IN 2014: TimePal, platforma online de cumparaturi pentru angajati

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult