Breaking News

Iona Niculae, patronul InterAgro, a fost condamnat definitiv la 5 ani de inchisoare

Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv la inchisoare pe afaceristul Ioan Niculae. Pedeapsa primita de magnatul roman este de 5 ani de inchisoare, o pedeapsa mai mare decat cea decisa de prima instanta, 3 ani si 6 luni.

Iona Niculae a fost invinuit de influenta, instigare la evaziune fiscala si instigare la spalare de bani. Mai exact, Nicolae ar fi urmarit sa-si reduca artificial profitul obtinut la InterAgro, principala companie detinuta de el. Pentru a-si atinge acest scop, Niculae a incheiat contracte fictive cu o alta societate, rezultatul fiind un prejudiciu la bugetul de stat de 11 milioane de lei.

Potrivit procurorilor, in perioada august 2008 – martie 2009, intre S.C. Interagro S.A. si SC Libarom Agri SRL, societate specializata in productie agricola si tranzactii cu produse agricole, s-a incheiat si derulat un contract fictiv avand ca obiect prestarea unor servicii de publicitate.

In baza acestui contract, ar fi fost inregistrate in contabilitatea firmei Interagro SA, operatiuni nereale in baza carora s-au eludat platile taxelor si impozitelor catre bugetul de stat.

Obiectul contractului a constat in realizarea de materiale promotionale (brelocuri, post-it-uri si standuri) pentru S.C. Interagro S.A.

„Concret, in urma incheierii si derularii contractului respectiv, ca urmare a deciziei inculpatului Ioan Niculae, au fost inregistrate in evidenta contabila cheltuieli deductibile in suma totala de 36.245.000 lei. In aceeasi perioada, tot inculpatul Ioan Niculae a fost cel care a decis si coordonat realizarea unui circuit de spalare a banilor, prin intermediul unor operatiuni fictive, prin firmele fata de care s-a dispus trimiterea in judecata ca persoane juridice”, au mai sustinut procurorii.

Circuitul financiar de spalare a banilor proveniti din savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, initiat si coordonat de Ioan Niculae ar fi avut ca urmare prejudicierea bugetului de stat cu suma totala de 11.438.169 lei, reprezentand TVA in suma de 6.886.550 lei si impozit pe profit in suma de 4.551.619 lei.

Stiri pe aceeasi tema

VICTOR PONTA: Salariul minim pe economie va ajunge la 1.200 lei in 2016

Bogdan

NATO se implica in tragedia COLECTIV. Aeronava NATO a dus 10 raniti in spitale din Marea Britanie si Norvegia

Cristiana Petrariu Bota

Incepe urmarirea penala a lui Gabriel Oprea. Fostul ministru de Interne se considera in continuare nevinovat

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult