2.1 C
România
27 noiembrie 2021
Tineretul ALDE a premiat performanta si excelenta in cadrul Galei Premiilor TLDE. Tariceanu: Pregatiti-va daca vreti sa faceti performanta
Politica

Ionel Petre a fost ales presedinte al ALDE Dambovita. Tariceanu: Sunt cifre care ne dau 15%

Filiala județeană Dâmbovița a Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) a organizat, vineri, conferința Județeană de Alegeri pentru desemnarea noii conduceri. La evenimentul organizat în municipiul Târgoviște au participat peste 400 de membri ai filialei dâmbovițene. 

În urma voturilor exprimate de către delegații prezenți la Conferința Județeană de alegeri ALDE Dâmbovița a fost ales în funcția de președinte al filialei domnul Ionel Petre.

Președintele ALDE le-a transmis membrilor filialei județene că „suntem la aproape la un an și jumătate de la alegerile parlamentare și cred că putem să realizăm un prim bilanț în ceea ce ne privește pe noi, pe ALDE. Este o realitate confirmată de numeroase sondaje care au apărut în ultima vreme și anume scorul pe care îl avem în acest moment este mai mult decât dublul rezultatului pe care l-am avut la alegerile parlamentare. Atunci am depășit 6%, în momentul de față sunt cifre care ne indică în zona lui 15%. E o performanță bună, dar care trebuie consolidată”.

Călin Popescu-Tăriceanu a adăugat că „avem la anul două alegeri importante: alegerile pentru Parlamentul European și alegerile prezidențiale. Alegerile pentru Parlamentul European nu sunt alegeri care să atragă în mod natural votanții. Îmi doresc ca partid liberal un rezultat foarte bun la alegerile pentru Parlamentul European, pentru că, dacă există un loc care reprezintă simbolul democrației și liberalismului, atunci în mod cert acela este Parlamentul European, unde eu îmi doresc să avem o reprezentare cât mai bună, care să fie pe măsura aspirațiilor noastre”.

Președintele ALDE a mai precizat că „analizele sociopolitice pe care le-am făcut împreună cu institutele de sondaj demonstrează că în condițiile în care ALDE s-a definit ca singurul partid liberal autentic din România, cota mai mare pe care o avem în sondaje este datorată electoratului de centru-dreapta care împărtășește viziunea noastră liberală asupra societății, asupra economiei și care a venit alături de noi. Prin urmare, ceea ce am reușit să adăugăm la zestrea pe care o avem sunt votanții din zona de centru-dreapta ai PNL-ului și ai celorlalte formațiuni politice care sunt dezamăgiți de performanța deplorabilă pe care o are în zilele noastre PNL-ul. Această explicaţie e dată de consecvenţa mesajului şi de capacitatea noastră de a ne identifica cu o serie de probleme, care cred că sunt demne de reliefat. Ca partid liberal ne-am concentrat – suntem apărătorii drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, am avut o voce puternică, care a criticat abuzurile care s-au petrecut în ultima vreme bazate pe celebrele protocoale dintre SRI şi procuratură. Un adevărat partid liberal cum suntem noi nu poate să susțină decât un singur lucru și anume necesitatea protejării, apărării, promovării drepturilor și libertăților individuale”.

Liderul ALDE a subliniat că „PNL-ul este cântărețul sistemului și are drept lozincă: „Toată lumea la pușcărie!”. Păi libertatea este valoarea liberală esențială, nu mersul la pușcărie. Domnul Orban are un discurs politic care pe mine nu mai merită să vă spun că mă dezamăgește, ci dezamăgește electoratul PNL-ului și acest lucru se vede în rezultatele date de sondaje”.

Președintele Călin Popescu-Tăriceanu a mai spus că: „România nu poate să rămână, așa cum unii spuneau în perioada guvernării Cioloș, că românii trebuie să muncească pe 2 lei! Eu ca român, vreau să fac toate eforturile astfel încât concetățenii mei să se simtă în țara lor respectați. Și acest respect înseamnă inclusiv un salariu decent. Nu putem rămâne în continuare furnizorul de forță de muncă ieftină a Europei. Este normal, suntem țară membră a Uniunii Europene, este normal pentru cetățenii acestei țări să își dorească să trăiască cât mai aproape de standardele medii ale UE. Și acesta este motivul pentru care am decis această politică de creștere a salariilor, de creștere a pensiilor care va continua și în anii următori conform obiectivelor pe care ni le-am stabilit în programul de guvernare„.

La rândul său, președintele Consiliului Național al ALDE a arătat că „provocarea pentru anul următor, 2019, este ca ALDE să fie al doilea partid al României. Vorbea domnul Petre despre trei lucruri pe care le consideră esențiale în viitorul politic al României. Despre oportunism și, după părerea mea, oportunismul explică foarte multe din eșecuri, iar ALDE trebuie să fie partidul care va duce o bătălie reală împotriva oportunismului. Pentru competență, pentru profesionalism pentru că, stimați colegi, dacă România are nevoie în momentul de față de ceva în mod necesar este de profesionalism în toată acțiunea publică și politică. Pentru asta ALDE se va bate, pentru că profesionalismul înseamnă și demnitate, înseamnă și onoare, înseamnă și eficiență și, din păcate, la 30 de ani după 1989 și azi ne mai întrebăm ce-a fost: revoluție sau lovitură de stat? Ar trebui să ne întrebăm și să încercăm să răspundem la ce va fi în următorii 30 de ani. Aceștia depind de modul în care noi ne vom așeza în politică, ca partid liberal, pentru că de liberalism, de valori liberale, de respectul față de drepturi și libertăți este încă nevoie în România”.

Totodată, Norica Nicolai a spus că „ALDE trebuie să fie un partid altfel. Asta depinde doar de dumneavoastră și dacă aici în Dâmbovița funcționați ca o echipă este pentru că în ALDE și în PSD sunt oameni care au respect pentru echipă, sunt oameni care au respect pentru profesiile lor și asta se vede și în modul în care își onorează condiția de oameni politici„.

Mesajul vicepreședintelui ALDE Andrei Gerea a fost că: „Vă trebuie curaj, vă trebuie determinare și vă trebuie încredere în forțele proprii și să știți că puteți privi cu mândrie pe oricine, direct în ochi și să le spuneți: „Da, noi suntem liberali, suntem singurii liberali”. Avem un suflet curat și dorința de a face lucruri bune pentru dumneavoastră. Ne așteaptă o perioadă extrem de agitată. Practic putem spune că am intrat în precampanie cu alegerile europarlamentare de anul viitor. Eu vă doresc succes, putere de muncă, am încredere în voi, îi doresc și lui Ionel un mandat de succes”.

Președintele ALDE Dâmbovița Ionel Petre le-a transmis celor prezenți că „sunt mândru că am ajuns până aici și mă bucur să văd în sală oamenii, care au pus umărul la construirea unei organizații liberal democrate, oameni care pun umărul la dezvoltarea unei comunităţi politice întemeiată pe principiile libertăţilor civile, politice şi economice, precum şi ale justiţiei şi solidarităţii sociale (…) Mulțumesc colegilor din filiala Dâmbovița pentru implicare și susținere, pentru că au înțeles cât de importantă este munca în echipă, au conștientizat cât de necesar este să avem alături de noi oameni care urmăresc nu numai cariera politică, ci și responsabilitatea asumării unui rol activ în comunitate”.

Liderul ALDE Dâmbovița a adăugat că „avem nevoie de lideri, de oameni care să facă ceva, nu de oameni care doar discută și se plâng. Prin implicare și unitate vom crea România unită, astăzi dezbinată până în cele mai adânci și simple forme ale sale de organizare”.

La Conferinţa Judeţeană de Alegeri ALDE Dâmbovița au fost prezenți președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, secretarul general ALDE Daniel Chițoiu, președintele Consiliului Național al ALDE, europarlamentarul Norica Nicolai, președintele ALDE București, chestorul Camerei Deputaților Andrei Gerea, președintele TLDE Claudiu Catana, președintele ALDE Argeș Simona Brătulescu, președintele ALDE Botoșani Liliana Mincă, președintele ALDE Sector 4 Adrian Chiotan, președintele ALDE Sector 3 Elena Petrescu, vicepreședintele Consiliului Județean Olt Ioan Ciugulea, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Sorin Mareș, secretarul de stat în Ministerul Energiei Robert Tudorache, vicepreședintele AFM Dorin Corcheș. De asemenea, la conferința organizată de ALDE Dâmbovița a participat din partea PSD președintele filialei județene Adrian Țuțuianu, primarul municipiului Târgoviște Cristian Stan și președintele Consiliului Județean Dâmbovița Daniel Comănescu.

Stiri pe aceeasi tema

Klaus Iohannis a castigat alegerile prezidentiale: Este cea mai categorica victorie obtinuta vreodata impotriva PSD, dar razboiul inca nu a fost castigat

Cristiana Petrariu Bota

PNL incepe sondajele pentru stabilirea candidatilor la alegerile din 2016

Cristiana Petrariu Bota

Motiunea de cenzura a PNL va fi citita astazi in Parlament si votata vineri

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult