Ionut Constandache, fost treasury sales dealer la OTP Bank Romania, a parasit sistemul bancar traditional pentru a se alatura companiei britanice Ebury
Comunicate

Ionut Constandache, fost treasury sales dealer la OTP Bank Romania, a parasit sistemul bancar traditional pentru a se alatura companiei britanice Ebury

Ionut Constandache, fost treasury sales dealer la OTP Bank Romania, a parasit sistemul bancar traditional pentru a se alatura Ebury, compania fintech specializata in gestionarea riscului valutar si plati internationale. Acesta va ocupa pozitia de Senior Dealer in cadrul filialei locale a companiei, coordonata de Johan Gabriëls. Biroul Ebury Romania ajunge astfel la o echipa de 11 angajati, iar planul este ca pana la finalul anului sa detina 20 de angajati.

Ionut Constandache are o experienta de 10 ani in sectorul bancar si este specializat in vanzari de trezorerie si imprumuturi pentru IMM-uri. Acesta a lucrat timp de 8 ani pentru Intesa Sanpaolo Bank Romania, iar ulterior la OTP Bank Romania.

In noua pozitie de Senior Dealer in cadrul Ebury, va fi responsabil de furnizarea de solutii personalizate de management al riscului de schimb valutar catre clientii corporativi implicati in comert sau investitii la nivel global, astfel incat clientii sai sa poata beneficia, controla si / sau limita impactul volatilitatii monetare asupra marjei de profit a companiei.

“Ne bucuram de venirea lui Ionut Constandache in echipa Ebury Romania. Experienta sa vasta in trading aduce un plus de valoare serviciilor oferite de Ebury clientilor locali. Companiile din Romania inca mai au nevoie de indrumare si educatie in privinta riscurilor valutare la care se expun pe piata forex, iar scopul nostru este sa ii informam in aceasta directie, si, totodata, sa le raspundem nevoilor de a tranzactiona rapid si in conditii avantajoase, prin solutii fintech specifice, adaptate activitatii lor. Ne propunem sa ajutam un numar cat mai mare de companii locale sa creasca la nivel international. In prezent, portofoliul nostru include deja peste 70 de clienti. Odata ce echipa va fi pe deplin operationala, ne asteptam sa adaugam 20 de clienti noi pe luna”, a declarat Johan Gabriëls, General Manager Ebury Romania.

Potrivit statisticilor pietei, in Romania, doua treimi dintre intreprinderile mari nu sunt protejate impotriva fluctuatiilor de pret ale valutelor, ceea ce poate conduce la pierderi de profit sau de marja comerciala per produs. Utilizarea contractelor de tranzactii valutare la termen flexibile se afla la baza strategiilor de acoperire si gestionare a riscului de schimb valutar pentru multe companii, acesta fiind si domeniul de specialitate al Ebury.

Fintech-ul Ebury combina expertiza serviciilor financiare cu tehnologii inovatoare pentru a permite tuturor intreprinderilor sa tranzactioneze pe plan international. Platforma Ebury include 140 de monede, compania oferind o combinatie unica de solutii de plati, gestionare a riscurilor si creditare, catre peste 24.000 clienti internationali.

Anul trecut, Ebury a incheiat tranzactii in valoare de peste 15 miliarde de euro, compania fiind cotata drept unul dintre fintech-urile cu cea mai mare crestere. Biroul din Bucuresti este cea de-a 15-a filiala lansata in 13 tari de pe 3 continente in ultimii ani. Ebury planuieste sa deschida 10 filiale noi la nivel global si sa atinga numarul de 1000 de angajati pana la sfarsitul anului curent. In prezent firma are in jur de 650 de angajati.

Compania Ebury, infiintata in 2009, cu sediul central la Londra, este unul dintre fintech-urile cu cea mai rapida crestere, avand peste 650 de angajati si birouri in 11 tari europene, Canada, Australia Hong Kong si Dubai. Ebury combina expertiza serviciilor financiare cu tehnologii inovatoare pentru a permite tuturor intreprinderilor sa tranzactioneze pe plan international. Compania ofera o combinatie unica de solutii de plati, gestionare a riscurilor si creditare, catre peste 24.000 de organizatii din 20 de tari, efectuand tranzactii in peste 140 de valute.

Ebury este reglementata ca o institutie autorizata de moneda electronica de catre Autoritatea pentru Conduita Financiara din Marea Britanie (FCA), devansand cele trei standarde FCA, care acopera: adecvarea capitalului, protectia clientului si managementul riscului intern. Ebury a castigat peste 15 premii internationale pana in prezent, fiind desemnata una dintre companiile de top din sectorul fintech.

Stiri pe aceeasi tema

Cornelia Negrut (ALDE) cere noi strategii de atragere a turistilor straini in Maramures

Cristiana Petrariu Bota

Ambasada Frantei organizeaza un seminar sustinut de Mireille Cyr, doctor in psihologie – Comunicat de presa

Cristiana Petrariu Bota

PSD Diaspora, mesaj de sustinere pentru PSD si guvernul Grindeanu

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult