Prefectul si subprefectul nu mai sunt inalti functionari publici si devin demnitari publici
Politica

Ionut Stroe, PNL: Fac un apel ca prin votul de miercuri, parlamentarii din coalitie sa aleaga tabara in care vor sa fie

Purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, a facut un apel marti, intr-un comunicat remis presei, ca prin votul de miercuri din Senat si Camera Deputatilor, toti parlamentarii din actuala coalitie guvernamentala sa aleaga tabara in care vor sa fie in anii urmatori. Ionut Stroe le-a transmis un mesaj in special parlamentarilor PSD. Redam mai jos comunicatul integral remis de Ionut Stroe.

FAC UN APEL PUBLIC CĂTRE TOȚI PARLAMENTARII DIN COALIȚIA GUVERNAMENTALĂ CA, PRIN VOTUL DE MÂINE, SĂ ALEAGĂ TABĂRA ÎN CARE VOR SĂ FIE ÎN ANII VIITORI

Votul de mâine din Senat și Camera Deputaților, în cazul ridicării imunității pentru doi social-democrați și un liberal, respectiv pentru Dan Șova, Darius Vâlcov și Theodor Nicolescu, reprezintă un moment de separare a apelor în politica românească, o clarificare cerută de toată lumea.

Modul în care vom înțelege să ne raportăm, ca politicieni și parlamentari, la cererile Justiției va face ca ziua de mâine să rămână cunoscută ca ‘miercurea neagră’ sau, dimpotrivă, va diminua efectele negative care planează acum asupra imaginii Parlamentului și a României.

Te-ar putea interesa si: PSD, despre programul de guvernare al PNL: Ne-ar fi placut sa vedem o sustinere a reducerilor de taxe propuse deja de Guvern

PNL a asumat public faptul că mâine va vota, în toate cele trei cazuri, inclusiv în cazul care vizează un deputat liberal, la vedere și favorabil cererilor asupra cărora Justiția ne-a cerut să ne pronunțăm.

PNL nu face nici un rabat de la linia politică asumată de a răspunde pozitiv tuturor solicitărilor Justiției.

Spre deosebire de PNL, Victor Ponta și PSD dau dovadă, din păcate, de duplicitate în adoptarea unei poziții publice coerente cu privire la răspunsul pe care trebuie să îl dea Justiției.

Dată fiind această situație, fac un apel public către toți parlamentarii din coaliția guvernamentală și le cer ca, prin votul lor de mâine, să aleagă tabăra în care vor să fie în anii viitori. Fiecare trebuie să decidă acum dacă vrea să se alăture celor care cer o Justiție funcțională sau să continue să sprijine o majoritate care le dă peste mână judecătorilor, ascunzând corupții în spatele imunităților.

Mă adresez direct parlamentarilor PSD și din coaliția de guvernare: Alegeți! Sunteți cu foștii, cu apărătorii corupției, sau cu viitorii și o politică pentru cetățeni? Sunteți alături de vechea politică, în disprețul cetățenilor, sau sunteți alături de noua politică, pentru egalitatea în fața legii?

Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL

Articole asemănătoare

Codrin Scutaru, ALDE: Romania se poate dezvolta dupa aceleasi principii ca SUA

Lucy Ionesco

Strategia nationala privind imigratia 2015-2018, aprobata de Guvernul Romaniei

Lucy Ionesco

SMS scandalos din interiorul PNL pe tema candidaturii lui Gheorghe Flutur

Lucy Ionesco