IPP cere comisie parlamentara care sa ancheteze activitatile in care Gabriel Oprea foloseste coloana oficiala

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota octombrie 25, 2015 13:00

IPP cere comisie parlamentara care sa ancheteze activitatile in care Gabriel Oprea foloseste coloana oficiala

Institutul pentru Politici Publice (IPP) cere comisie parlamentara pentru investigarea activitatilor in care vicepremierul Gabriel Oprea foloseste coloana oficiala, incepand cu anul 2009. La cinci zile dupa moartea politistului care insotea coloana oficiala a ministrului de interne Gabriel Oprea, tot mai multe organizatii cer demisia vicepremierului si clarificarea conditiilor in care acesta folosea coloana oficiala.

IPP cere atat opozitiei parlamentare, cat si PSD, ca, in situatia in care pana luni, la ora desfasurarii Birourilor Permanente ale celor doua Camere ale Legislativului, vicepremierul Gabriel Oprea nu isi va prezenta demisia din Guvern si din Parlament, sa initieze o Comisie parlamentara de ancheta cu scopul investigarii tuturor activitatilor acestuia in care a folosit coloana oficiala, transmite RFI.

“In aceasta ancheta ar trebui cerute traseele zilnice incepand din 2009 pana la cel in care a avut loc accidentul in urma caruia si-a pierdut viata tanarul politist de pe motocicleta din coloana. in relatie cu opinia publica revoltata de lipsa asumarii responsabilitatii, opozitia are datoria sa verifice existenta abuziva a coloanelor oficiale folosite de Gabriel Oprea in ultimii ani, precum si justificarea, scopul si oportunitatea fiecarei deplasari in care acesta a fost insotit de coloane oficiale sau de elicoptere MApN sau MAI, inclusiv a folosirii cu regularitate a elicopterelor militare in perioada portofoliului de Ministru al Apararii” se arata in comunicatul IPP.

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu i-a cerut sambata ministrului de Interne Gabriel Oprea sa demisioneze, subliniind ca, daca acesta nu o face, premierul Ponta are obligatia sa-l demita. Tot sambata, Administratia Prezidentiala a anuntat ca presedintele Klaus Iohannis urmareste cu “foarte mare atentie” cazul politistului din coloana oficiala a vicepremierului Gabriel Oprea si asteapta “clarificarea cat mai urgenta” a tuturor aspectelor din acest caz.

Mai multe organizatii neguvernamentale, intre care Expert Forum, Centrul Roman de Politici Europene, Freedom House Romania și Grupul pentru Dialog Social, cer demisia ministrului de Interne Gabriel Oprea. O petitie online pentru demiterea lui Gabriel Oprea a strans in ultimele doua zile peste 10 mii de semnaturi.

Sursa: RFI

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.