Vasile Dancu - IRES
Politica

IRES, vandut de Vasile Dancu cu cateva zile inainte sa fie desemnat in Guvernul Ciolos

Vasile Dancu a cedat integral participatia la Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) cu cateva zile inainte de a fi desemnat in Guvernul Ciolos. Vicepremierul Vasile Dancu era unic asociat al Institutului Roman pentru Evaluare si Strategie. IRES a fost preluata de Ovidiu Turcu si Cornel Hirian.

Hotararea de cedare a participatiei a fost semnata de Vasile Dancu pe data de 9 noiembrie, acesta fiind desemnat in guvern pe data de 15 noiembrie, potrivit profit.ro.

„Subsemnatul Vasile Dancu voi ceda domnului Turcu Iacob Ovidiu (…) si domnului Hirian Cornel (…), prin contract de cesiune semnat la o data ulterioara celei la care se adopta prezenta, cele 20 de parti sociale (…) pe care le detin la SC Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (I.R.E.S.) SRL, la o valoare si in conditiile specificate in contractul de cesiune”, se arata in document.

Ovidiu Turcu este un om de afaceri clujean care apare in apare in editia 2014 a topului Forbes pe locul 346, cu o avere de 8 milioane de euro, iar Cornel Hirian a colaborat cu Dancu la IRES si este administratorul firmei IRES SRL, mai precizeaza sursa citata.

Deocamdata, la Registrul Comertului Vasile Dancu detine in continuare controlul IRES in proportie de 100%. Urmeaza ca Turcu si Hirian sa devina asociati dupa indeplinirea tuturor formalitatilor legale.

IRES a fost infiintat in 2009 de Vasile Dancu, pe atunci membru al PSD, iar intre timp a devenit unul dintre cele mai importante institute de cercetare si sondare a opiniei publice din Romania.

Stiri pe aceeasi tema

Euronews: Ministrul Justitiei din Romania amana cat de mult poate numirea noului sef al DNA pentru a-l exclude pe presedinte din procedura

Ioana Badulescu

Urarea lui Dacian Ciolos de Paste: Sarbatori luminate de impacare si liniste!

Cristiana Petrariu Bota

Legea privind descentralizarea va fi asumata de Guvern in noiembrie

admin

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult