TVR
Social

Irina Radu este noul presedinte director general al TVR, dupa ce a primit votul Parlamentului

Irina Radu este noul presedinte director general al TVR, dupa ce a primit, marti, votul Parlamentului. Plenul comun al Camerei Deputatilor si Senatului a votat numirea Irinei Radu in functia de presedinte-director general al SRTv, dupa ce alte trei propuneri au fost respinse pe linie (George Orbean si de doua ori Monica Giurco). 

Irina Radu a fost votata la sefia TVR cu 304 voturi „pentru” si opt „impotriva”. In sala au fost prezenti 230 de deputati si 82 de senatori. Cvorumul de sedinta este de 271. Parlamentarii PNL au iesit din sala de sedinte dupa inceperea votului.

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat ca din totalul de 541 de parlamentari sunt prezenti 281, iar cvorumul de sedinta este de 271.

Cine este si ce planuri are noua sefa a TVR

„Am inaintat o contestare la CCR asupra hotararii Parlamentului de numire a intregului Consiliu de Administratie si logic ar fi fost sa se astepte o hotarare a CCR, apoi sa se mearga la urmatoarele proceduri. Ati anuntat ca sunt prezenti 281 de parlamentari, cvorumul de sedinta este de 271 de parlamentari, de la PNL sunt 58, vom parasi sala si va atrag atentia ca nu mai aveti cvorum de sedinta”, a spus liderul grupului deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu.

Prima propunere pentru sefia TVR a fost liberalul George Orbean, dar a fost respinsa, iar Monica Giurco a fostrespinsa de doua ori. Deputatul Florin Paslaru a propus in cele din urma sa fie audiata si Irina Radu.

Stiri pe aceeasi tema

Delia Podea, sefa Sectiei Psihiatrie din SCJU Arad, retinuta pentru studii clinice fara acordul pacientilor

Cristiana Petrariu Bota

Incep lucrarile la linia ferata catre Aeroportul Otopeni, insa lucrarile nu vor fi gata la EURO 2020

Cristiana Petrariu Bota

Comandament de iarna la Primaria Capitalei, toate utilajele de deszapezire sunt pregatite sa intervina

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult