Israel a aplicat cu succes un tratament impotriva coronavirusului. Pacienti in stare critica, tratati cu celule din placenta al companiei Pluristem

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 17, 2020 14:14

Israel a aplicat cu succes un tratament impotriva coronavirusului. Pacienti in stare critica, tratati cu celule din placenta al companiei Pluristem

Israelul a aplicat cu succes un tratament dezvoltat impotriva COVID-19 la pacientii aflati in stare grava. Sase pacienti din Israel aflati in stare critica si care se confruntau cu risc vital din cauza infectarii cu noul coronavirus au fost tratati cu un produs pe baza de celule din placenta al companiei israeliene Pluristem si au supravietuit.

Pacientii au fost tratati timp de o saptamana, in conditiile in care aveau insuficienta respiratorie acuta si complicatii inflamatorii asociate bolii COVID-19. Doi dintre pacienti aveau si afectiuni precedente.

„Suntem multumiti de rezulatul initial al programului si mentinem angajamentul de a utiliza celule PLX in beneficiul pacientilor si al sistemelor medicale. Pluristem se dedica utilizarii avantajelor competitive in materie de fabricare a produselor la scara larga, pentru a putea oferi celule PLX unui numar mare de pacienti care au nevoie”, a declarat Yaky Yanay, directorul si presedintele companiei Pluristem, cu sediul in Haifa.

Celulele PLX produse de Pluristem sunt „celule alogene mezenchimale care au proprietati imunomodulare”, adica induc sistemul natural de celule T si M2 macrofage, a explicat compania israeliana. Rezultatul consta in inversarea supraactivarii periculoase a sistemului imunitar, reducand simptomele letale de pneumonie si pneumotita.

Compania Plurisistem intentioneaza sa initieze testele clinice multinationale pentru tratarea complicatiilor asociate coronavirusului. Discutam deja cu autoritatile de reglementare din SUA si Europa pentru „a defini strategia noastra clinica anti-COVID-19″, a precizat Yanay.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.