3.1 C
România
21 februarie 2024
Bilantul deceselor din cauza COVID-19 in Romania a ajuns la 318. Printre dintre ultimele cazuri, un barbat recent intors din Marea Britanie, fara boli asociate
Breaking NewsIT/Stiinta

Israel a aplicat cu succes un tratament impotriva coronavirusului. Pacienti in stare critica, tratati cu celule din placenta al companiei Pluristem

Israelul a aplicat cu succes un tratament dezvoltat impotriva COVID-19 la pacientii aflati in stare grava. Sase pacienti din Israel aflati in stare critica si care se confruntau cu risc vital din cauza infectarii cu noul coronavirus au fost tratati cu un produs pe baza de celule din placenta al companiei israeliene Pluristem si au supravietuit.

Pacientii au fost tratati timp de o saptamana, in conditiile in care aveau insuficienta respiratorie acuta si complicatii inflamatorii asociate bolii COVID-19. Doi dintre pacienti aveau si afectiuni precedente.

„Suntem multumiti de rezulatul initial al programului si mentinem angajamentul de a utiliza celule PLX in beneficiul pacientilor si al sistemelor medicale. Pluristem se dedica utilizarii avantajelor competitive in materie de fabricare a produselor la scara larga, pentru a putea oferi celule PLX unui numar mare de pacienti care au nevoie”, a declarat Yaky Yanay, directorul si presedintele companiei Pluristem, cu sediul in Haifa.

Celulele PLX produse de Pluristem sunt „celule alogene mezenchimale care au proprietati imunomodulare”, adica induc sistemul natural de celule T si M2 macrofage, a explicat compania israeliana. Rezultatul consta in inversarea supraactivarii periculoase a sistemului imunitar, reducand simptomele letale de pneumonie si pneumotita.

Compania Plurisistem intentioneaza sa initieze testele clinice multinationale pentru tratarea complicatiilor asociate coronavirusului. Discutam deja cu autoritatile de reglementare din SUA si Europa pentru „a defini strategia noastra clinica anti-COVID-19″, a precizat Yanay.

 

Related posts

Vreme in racire accentuata in Romania. ANM: Vor fi temperaturi negative si ninsori in unele regiuni

Ioana Badulescu

METEO. Prognoza meteo indica temperaturi ridicate pana in 7 septembrie, dar cu episoade de precipitatii

Lucy Ionesco

RCA 2022. Tarife mai mari pentru toate categoriile de varsta

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult