Israelul va avea un premier cu origini romanesti. Cine este Benjamin Gantz

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota octombrie 24, 2019 12:23

Israelul va avea un premier cu origini romanesti. Cine este Benjamin Gantz

Israel ar putea avea un premier cu origini romanesti. Reuven Rivlin, presedintele Israelului, l-a desemnat, miercuri seara, in functia de premeir pe Benjamin Gantz, liderul aliantei de centru Albastru & Alb. Beny Grantz are sarcina formarii noului guvern, dupa ce premierul in functie, Benjamin Netanyahu, liderul Likud, a renuntat la mandat.

„Avem nevoie acum de un guvern de uniune nationala”, a declarat presedintele Reuven Rivlin, anuntand ca ii ofera lui Benjamin Gantz sarcina formarii noului Cabinet, informeaza site-ul Ynetnews.com.

Benny Gantz, liderul aliantei de centru Albastru si Alb, s-a concentrat in campanie pe elemente-cheie precum securitatea si a promis o clasa politica mai curata. Fost sef de stat major al Armatei Israeliene, el este un politician cu origini romanesti, tatal acestuia fiind nascut in Romania.

Benny Gantz s-a declarat onorat si a subliniat ca intentioneaza sa formeze un guvern de uniune liberal.

La fel ca Benjamin Netanyahu, nici Benjamin Gantz nu are majoritate in Knesset. Avigdor Lieberman, liderul formatiunii Yisrael Beiteinu, a pledat pentru formarea unui guvern de uniune nationala de catre partidul Likud si alianta Albastru & Alb.

Benjamin Netanyahu l-a informat luni seara pe presedintele Reuven Rivlin ca nu a reusit alcatuirea unei coalitii care sa acorde sustinere majoritara viitorului guvern in Knesset.

Coalitia Albastru & Alb s-a clasat pe primul loc, cu 33 de locuri, in urma scrutinului parlamentar anticipat din Israel, fiind urmata de Likud, cu 32 de locuri. Parlamentul Israelului (Knesset) are 120 de locuri.

Atunci cand a provocat alegeri anticipate, in aprilie, premierul Benjamin Netanyahu era acuzat de coruptie si incerca sa obtina al cincilea mandat in fruntea executivului israelian.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.