7.9 C
România
26 septembrie 2021
Italia a pariat pe viitorul economic al Romaniei
Economie

Italia a pariat pe viitorul economic al Romaniei

Italia a pariat pe viitorul economica al Romaniei. O spune chiar ministrul de Externe al Italiei, Paolo Gentiloni, a declarat joi ca Italia „a pariat” de multa vreme pe viitorul economic al Romaniei, adaugand ca in fiecare luna exista peste 100 de societati italiene care vin in Romania si sunt zeci de mii inregistrate.

„Avem relatii politice excelente asa cum se confirma prin numeroasele vizite de stat care au avut loc in Romania si in Italia in ultimul an si sub aceste relatii excelente din punct de vedere politic exista si o intensificare a relatiilor economice si comerciale extraordinare. Italia nu a descoperit Romania de cateva luni sau de cativa ani, ci a pariat pe viitorul economic al acestei tari de foarte multa vreme.

Impozitarea bacsisului a fost scoasa, Registrul de Bani nu se mai completeaza

Ceea ce este interesant este faptul ca acest pariu se reinnoieste continuu. Avem un bilant important, 12 miliarde de euro schimburi cu Romania si o alimentare continua a acestui tesut al relatiilor. In fiecare luna exista peste 100 de societati italiene care vin in Romania si sunt zeci de mii inregistrate”, a afirmat Paolo Gentiloni, dupa intrevederea cu omologul sau roman, Bogdan Aurescu.

Ministrul de Externe al Italiai a mai aratat ca stabilitatea si cresterea economica sunt doua caracteristici ale Romaniei.

„Ideea principala este faptul ca increderea in stabilitatea si in cresterea economica este cea care caracterizeaza Romania si este o incredere care se reinnoieste in randul oamenilor de afaceri italieni si care conduce nu numai la intensificarea interschimbului, dar si la intensificarea prezentei noastre in aceasta tara, stiind ca sunt motive foarte vechi si legaturi foarte vechi de civilizatie si de istorie, de limba, care se reinnoiesc in mod continuu”, a mai spus ministrul de Externe italian.

Salariul minim pe economie a fost majorat la 1.050 lei

Paolo Gentiloni a afirmat ca relatiile de integrare a comunitatii romane sunt pozitive din toate punctele de vedere, aratand ca exista o tendinta de dezvoltare a capacitatii societatilor mici si mijlocii apartinand oamenilor de afaceri romani in Italia.

In ceea ce priveste tematica emigrarii, el a subliniat ca nu trebuie puse niste ziduri, ci trebuie sa existe o responsabilitate comuna. De asemenea, ministrul de Externe italian a precizat ca Italia si Romania sunt in favoarea unui parcurs de asociere progresiva cu Europa a regiunii Balcanilor de Vest.

El si-a exprimat speranta ca in privinta Greciei se va gasi o solutie in cateva zile.

„Noi, italienii, nu numai ca suntem interesati, ci suntem implicati prin fapte sa contribuim pe cat posibil la un obiectiv pe care eu il consider necesar pentru Europa, si anume ca in cateva zile sa ajungem la o solutie convingatoare in ceea ce priveste criza din Grecia. Pentru a ajunge la o solutie este nevoie de o contributie pozitiva si constructiva din partea Guvernului grec, dar noi, europenii, eurozona, trebuie sa intelegem clar ca obiectivul nostru este unul politic pentru ca Europa sa ajunga la o intelegere si la o solutie”, a afirmat Paolo Gentiloni.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale si de subiecte penibile,  te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus.

Stiri pe aceeasi tema

ROBOR continua sa creasca si atinge un nou record, potrivit datelor publicate de BNR

Ioana Badulescu

Inflatia zonei euro a intrat in linie negativa in august. In cateva tari deflatia este deja soc

Cristiana Petrariu Bota

LEGEA PREVENTIEI 2017. De cand intra in vigoare prevederile din Legea preventiei si ce nereguli se incadreaza la Avertisment

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult