Italia ia masuri drastice: Toate activitatile comerciale sunt inchise, raman deschise doar farmaciile si magazinele,
Breaking News Externe

Italia ia masuri drastice: Toate activitatile comerciale sunt inchise, raman deschise doar farmaciile si magazinele

Italia anunță noi măsuri drastice în lupta împotriva noului coronavirus. Pe tot teritoriul Italiei vor fi închise toate barurile, restaurantele, hotelurile, frizeriile și centrele estetice. Rămân deschise doar farmaciile și magazinele alimentare, a anunțat premierul Giuseppe Conte. Asta dupa ce aproape 200 de oameni au murit într-o singură zi în Italia din cauza coronavirusului. Este cel mai grav bilanț de la izbucnirea epidemiei.

Măsurile sunt valabile până pe 25 martie. Transportul este garantat în continuare. Efectele acestor măsuri ar trebui să se vadă abia peste 14 zile, a spus Conte.

Fabricile vor rămâne deschise, cu măsuri de siguranță, la fel și chioșcurile de ziare și tutungeriile. Își vor continua activitățile și serviciile bancare și asicurative și poștale.

Industriile rămân deschise, dar cu „măsuri de siguranță”, trebuie să garanteze inițiative pentru a evita contagiunea. Vor fi închise departamentele „dispensabile” pentru producție. Se impulsionează și modificarea turelor de muncă și a concediilor anticipate. Sunt garantate și activitățile agricole.

Premierul a mai anunțat și un nou comisar pentru Terapie Intensivă, cu puteri depline: Domenico Arcuri.

Discursul se încheie cu mesajul: „Stăm la distanță astăzi ca să ne putem îmbrățișa mâine”.

Astfel, o parte din măsurile cerute de guvernatorul Lombardiei, Attilio Fontana, au fost aplicate la nivel național.

Anunțul vine după ce autoritățile au raportat 196 de morți și 2.313 noi cazuri de îmbolnăvire în 24 de ore. Bilanțul total ajunge astfel la 827 de morți și 12.462 de cazuri de îmbolnăvire. 1.045 de persoane au fost declarate vindecate.

Bilanț grav în Italia. 196 de morți și peste 2.300 de noi cazuri de coronavirus în 24 de ore

Aproape 200 de oameni au murit într-o singură zi în Italia din cauza coronavirusului. Este cel mai grav bilanț de la izbucnirea epidemiei.

Autoritățile au raportat 196 de morți și 2.313 noi cazuri de îmbolnăvire. Bilanțul total ajunge astfel la 827 de morți și 12.462 de cazuri de îmbolnăvire. 1.045 de persoane au fost declarate vindecate.

„Am transmis aseară că datele din regiunea Lombardia erau parţiale, iar astăzi avem cifrele actualizate. Numărul ar putea părea ridicat, dar în realitate tendinţa de creştere este din ultimele zile”, a explicat Angelo Borrelli, şeful Serviciului italian de protecţie civilă.

Conform celui mai recent bilanţ, numărul infecţiilor cu noul coronavirus a ajuns la 118.000 la nivel mondial, iar peste 4.200 de oameni au murit.

Stiri pe aceeasi tema

UCRAINA. John McCain: Criza se extinde in Rep. Moldova, SUA trebuie sa actioneze

Cristiana Petrariu Bota

Cristian David, fost ministru de Interne, a fost retinut de procurorii DNA

Cristiana Petrariu Bota

PENSII SPECIALE: Ministrul Muncii a explicat cine va decide cu privire la pensiile speciale ale parlamentarilor

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult