ITALIA. Ministrul de Interne cere interzicerea permiselor de sedere din motive umanitare
Externe

ITALIA. Ministrul de Interne cere interzicerea permiselor de sedere din motive umanitare

ITALIA – Ministrul italian de interne Matteo Salvini a cerut prefectilor sa interzica permisele de şedere din motive umanitare. În vizorul liderului Ligii au ajuns, în special, femeile însărcinate, copiii şi migranţii care se încredinţează bărcilor speranţei scrie la Stampa după ce Salvini a anunţat că a mutat 42 de milioane de euro din fondul pentru repatrieri spre fondul de repatrieri voluntare.

Restricţiile impuse de noua circulară a şefului de la Palatul Viminale iau naştere de la creşterea permiselor umanitare acordate din motive umanitare. Raportul este de 4 la 1: numai în ultimul an se înregistrează un procent de 28% din permise faţă de aproape 7% de statut de azil.

„În prezent sunt discutate circa 136.000 de cereri de protecţie internaţională, un număr semnificativ şi cu tendinţă de creştere, dacă se ia în considerare că anul trecut au fost prezentate peste 130.000 de cereri de azil, cu mult superioare celor 119.000 de migranţi debarcaţi în Italia.

Ministrul de interne italian reclamă faptul că”permisul de şedere din motive umanitare a fost acordat într-o gamă variată de situaţii legate între ele, cu titlu de exemplu, pentru starea de sănătate, pentru maternitate, vârsta fragedă (minori), pentru experienţele personale tragice şi chinurile înfruntate în călătoria spre Italia, pentru şederea prelungită în Libia, pentru a deveni un instrument plin de recompense pentru integrare”.

 

Stiri pe aceeasi tema

Vladimir Putin l-a invitat pe Kim Jong Un sa viziteze Rusia in luna septembrie

Delia Ion

JEFF BEZOS, fondatorul Amazon, a devenit cel mai bogat om al lumii

Delia Ion

Atac cu bomba asupra unui convoi NATO din Kandahar, ar putea fi victime printre militarii straini

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult