Taxa auto, discutata intr-o noua varianta de calcul in grupul de lucru interministerial
Social

ITP in fiecare an pentru masinile mai vechi de 12 ani. Precizari oferite de Registrul Auto Roman

Proprietarii de masini mai vechi de 12 ani ar putea fi nevoiti sa realizeze ITP-ul in fiecare an, de la doi ani cat este in prezent. Registrul Auto Roman intentioneaza sa propuna aceasta masura pentru siguranta rutiera, in actualul context al evolutiei parcului auto national, transmite Capital.

Directorul general al Registrului Auto Român, George Dincă, a declarat în exclusivitate pentru Capital că instituția pe care o conduce vizează creşterea frecvenţei de efectuare a ITP pentru autoturismele mai vechi de 12 ani.

„Registrul Auto Român intenţionează să propună, ca măsură de majorare a siguranţei rutiere, în actualul context al evoluţiei parcului auto naţional, creşterea frecvenţei de efectuare a ITP pentru autoturismele mai vechi de 12 ani, de la doi ani cât este în prezent la un an”, a anunţat în exclusivitate pentru Capital, George Dincă, directorul general al Registrului Auto Român (RAR).

Totodată, George Dincă, are în plan implementarea unui sistem video permanent în unităţile de testare ca măsură de creştere a nivelului de supraveghere a activităţii staţiilor autorizate pentru ITP (Inspecţia Tehnică Periodică), atât în ceea ce priveşte operaţiunile şi verificările desfăşurate efectiv, cât şi pentru prevenirea posibilităţii de efectuare a unor inspecţii tehnice periodice fără prezentarea vehiculului sau cu utilizarea unui alt vehicul similar.

Conform oficialului, după eliminarea timbrului de mediu, „reacţia pieţei auto a fost cea preconizată, anume de creştere importantă a numărului de autovehicule uzate, pentru care deţinătorii acestora au solicitat eliberarea de către RAR a documentelor necesare înmatriculării în România”. Datele RAR arată că prin comparaţie cu media lunară a anului 2016, când la reprezentanţele instituţiei se prezentau 34.000 de vehicule, în luna ianuarie 2017 s-a înregistrat o creştere cu aprox.12% a numărului de vehicule (38.000 unităţi), creştere care s-a accentuat în lunile februarie şi martie, ajungând la aproximativ 58% (54.000) şi, respectiv, la aproximativ 80% (61.000).

Vezi si: Schimbari pentru soferi! Ce prevede norma pentru aplicarea OUG 54/2016 privind politele RCA

PROGRAM RABLA. Valoarea tichetului ramane 6.500 lei, se introduc conditii pentru autoturismele achizitionate

O NOUA TAXA AUTO? Timbrul de mediu va fi inlocuit de un sistem european de taxare, ce va fi impus proprietarilor de autoturisme

Stiri pe aceeasi tema

Parintii ar putea avea o zi libera platita pe an pentru ingrijirea sanatatii copiilor

Cristiana Petrariu Bota

Autotransfuzia, o procedura necunoscuta pacientilor romani, dar recomandata prin ordin de ministru de 11 ani

Ioana Badulescu

LOTO 6 DIN 49 LIVE ONLINE 21 MAI 2017. Premii interesante la JOKER, NOROC si 6 DIN 49

Delia Ion

1 comment

Mihai 21 aprilie 2017 at 11:23 am

M-am săturat de rable fără frâne, să-i verrifice și să le dea amenzi.

Raspuns

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult