Lifestyle

IUBIRILE CROITORESEI, EPISODUL 10. Sira merge la Madrid si incepe sa culega informatii

Sira Quiroga se decide sa colaboreze cu Serviciile Secrete Britanice, din postura de croitoreasa la Madrid.

I se ofera bani suficienti pentru deschiderea unui atelier elegant in capitala Spaniei insa, pentru reusita misiunii, i se da si un alt nume: Arish Agoriuq, in fapt numele ei adevarat, citit invers.

Despartirea de Tanger, de mama sa si de ceilalti prieteni, este una extrem de emotionanta.

Promite tuturor ca va reveni in Maroc in doar cateva luni, fara a sti insa despre grelele incercari prin care va trece.

In luna septembrie a anului 1940 ajunge la Madrid si se cazeaza la un hotel de lux, acolo unde se intalneste cu omul ei de legatura, din capitala iberica.

Spionul englez ii cere sa aduca informatii de doua ori pe saptamana, in locuri publice, Sira alegand sa transmita datele, prin intermediul limbajului Morse, expus ingenios in tipare de rochie.

I se impune sa nu paraseasca centrul Mdridului si persoanele cu care va lua legatura trebuie sa fie numai din inalta societate. I se interzice chiar sa ajunga in locurile copilariei sale, pentru a nu se face nicio legatura cu trecutul sau si cu vechea identitate.

De asemenea, i se interzice sa ia legatura cu orice persoana de nationalitate britanica, in aceasta categorie incluzandu-se si Rosalinda, cea mai buna prietena a ei din Tanger.

Serviciul Secret Britanic ii angajeaza doua ajutoare, Dora si Martina, doua cunoscatoare ale limbii germane, care, in timp vor avea un rol foarte important in culegerea de informatii.

Omul de legatura ii prezinta imagini cu principalele tinte de pe urma carora urmau sa fie culese informatiile atat de necesare spionajului.

Sira a trecut la treaba si, in scurt timp, isi da seama ca toate nemtoiacele, de mare rang, isi comanda rochiile la croitoreasa Keller.

Sira le trimite pe Dora si pe Martina, in salonul de croitorie Keller, pentru a culege informatii utile.

Sira descopera ca unele dintre cliente o considera pe Keller prea traditionalista, motiv pentru care isi face o strategie cu ajutorul careia sa se faca cunoscuta.

Organizeaza o prezentare de moda in care cateva fete tinere prezinta ultima colectie de sezon.

Initiativa ei este una de mare succes. Majoritatea invitatelor decid ca este vremea sa lucreze, de acum inainte, cu noua croitoreasa din oras.

Printre viitoarele cliente ale Sirei este si Elsa Bruckman, una dintre tintele Spionajului Britanic, care era o prietena foarte apropiata chiar a lui Hitler.

Dora si Martina sunt singurele care inteleg ce vorbesc clientele germane, in timpul probelor efectuate in atelierul de moda al Sirei, devenita Arish.

Incep sa fie culese informatii deosebit de interesante si acestea sunt transmise de Sira, catre omul de legatura, in spatiul unei cafenele din centrul Madridului.

Sursa foto: a1.ro

Articole asemănătoare

Liceul de Arte Nicolae Tonitza organizeaza o expozitie caritabila pentru victimele de la Colectiv

Lucy Ionesco

Sa gatim cu Flory Kitchen: Fructe de mare la cuptor, un deliciu usor si savuros in plin sezon estival

Lucy Ionesco

Cum depasim stresul post-traumatic? Presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza iti dezvaluie metodele care te vor vindeca

Lucy Ionesco