Life

IUBIRILE CROITORESEI, EPISODUL 10: Sira se intalneste cu doua vechi prietene

Juan Luis Beigbender, iubitul Rosalindei si ministru in guvernul spaniol condus de Franco, a fost demis din cauza suspiciunii de spionaj, in favoarea Angliei. Beigbender este gazduit pentru cateva ore de Sira, lasandu-i, la plecare, cateva scrisori care aveau ca destinatar pe Rosalinda, aflata de cateva luni la Lisabona, urmarita fiind de Gestapo.

Sira primeste vizita lui Ignacio, fostul ei logodnic, care lucra pentru Ministerul de Interne, rolul lui fiind acela de a-i tine sub observatie pe strainii mutati definitiv in Spania.

Posesoare a unui pasaport marocan, Sira devenise una din tintele acestuia. Ignacio ii prezinta suspiciunile conforma carora Sira ar colabora cu Beigbender, pentru interesele britanice insa croitoreasa respinge aceste acuzatii.

Mica perchezitie efectuata in atelier si in camera personala nu au adus la iveala detalii compromitatoare.

Cuprinsa de nostalgie, Sira face o mica vizita in cartierul in care a copilarit. Trece apoi la biroul omului ei de legatura din Madrid. Primeste de la acesta noile directive si ii da scrisorile lui Beigbender, pentru a ajunge in siguranta la Rosalinda.

Madridul avea sa organizeze un bal care a pus in miscare toata protipendada din capitala Spaniei. Femeile bogate doreau sa impresioneze prin toalete selecte astfel incat Sira a primit un numar coplesitor de comenzi.

Fiind nevoita sa mai angajeze o persoana care sa o ajute sa duca treaba la bun sfarsit, Sira a adus-o in atelier pe femeia care, cu multi ani in urma, o invatase sa coasa.

Are parte si de o veste mai putin placuta. Una dintre cele doua surori care ii erau ucenice ii atrage atentia ca atelierul lor este supravegheat tot timpul de o persoana care se dorea discreta.
Sira transmite un mesaj criptic superiorilor sai prin care cerea noi ordine pentru apropiatul bal de debut.

Deoarece Dona Manuela lipsise de la munca o zi, anuntand ca este bolnava, Sira se hotaraste sa-i faca o vizita la domiciuliu.

Comportamentul ciudat al acesteia i-a atras atentia la un perete fals, aflat in incapere. Descopera ca, in spatele acestuia, era gazduita Paquita, buna ei prietena din copilarie, urmarita, in acest moment, de armata natioalista a lui Franco.

Sursa foto: euforia.tv

Stiri pe aceeasi tema

Buzdugan si Morar, reclamati la Politie de un blogger care ii acuza ca i-ar fi furat poantele

Cristiana Petrariu Bota

Programul de 6 ore de munca i-ar face pe romani mai fericiti

Cristiana Petrariu Bota

Documentarul DEZASTRUL DIN COLECTIV, difuzat duminica, 13 martie, de Discovery Channel

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult