IULIUS MALL
Economie

Iulian Dascalu a vandut 50% din actiunile detinute la mall-urile Iulius unui fond de investitii

Iulian Dascalu, proprietarul grupului Iulius a cedat 50% din mall-urile pe care le detine in Romania fondului de investitii Atterbury Europe. Primul obiectiv al asocierii este dezvoltarea ansamblului Openville Timisoara insa acesta este doar primul pas intr-o lista mai lunga de proiecte.

Cele patru mall-uri care vor fi detinute acum in proportie de 50% de fiecare dintre cele doua parti sunt: Iulius Mall Iasi, Iulius Mall Cluj, Iulius Mall Suceava si Iulius Mall Timisoara.

Despre Atterbury Europe se stie ca este o companie de investitii imobiliare care isi axeaza activitatea pe co-investirea in afaceri detinute in prealabil de lideri locali in segmentul lor de activitate. Atterbury Europe doreste sa aplice in Romania aceeasi politica pe care a experimentato cu succes cu Serbia si Cipru.

Acordul dintre Iulius si Atterbury Europe vizeaza noi dezvoltari imobiliare in Romania, dupa cum spun reprezentantii Iulius.

„In ultimii 17 ani, compania Iulius s-a dedicat realizarii de proiecte regionale de referinta pentru dezvoltarea sustenabila a comunitatilor, iar acordul cu Atterbury Europe are un rol important in accelerarea acestei strategii. Asocierea noastra combina know-how-ul si pozitia dominanta pe care o avem pe piata din Romania, cu puterea financiara si experienta in property management ale acestui prestigios grup international”, spune Iulian Dascalu, presedintele companiei Iulius.
Portofoliul companiei Iulius va fi administrat in continuare de aceeasi echipa in property management.

Grupul Iulius, controlat de Dascalu, lucreaza la construirea unui ansamblu multifunctional, Openville din Timisoara, format din sapte cladiri, o investitie totala de 220 de milioane de euro, bani proveniti din surse proprii si din credite.

Sursa de finantare pentru proiectul din Timisoara este imprumutul luat de la banca, model pe care, de altfel, Iulian Dascalu l-a urmat si in cazul celorlalte proiecte pe care le-a ridicat. Bilantul tuturor investitiilor pe care omul de afaceri Iulian Dascalu le-a facut pana acum in Romania a ajuns la un total de 620 de milioane de euro, pentru ansamblurile de retail si de birouri pe care le-a dezvoltat in Iasi, Timisoara, Cluj-Napoca si Suceava.

Grupul de companii Iulius detine patru malluri sub brandul Iulius, cate unu in fiecare dintre orasele amintite. Pe segmentul office, com­pania a dezvoltat la nivel na­tional peste 58.000 de metri patrati de birouri clasa A.

Atterbury Europe este detinuta in comun de compania de investitii cu capital privat Atterbury Property Holdings din Africa de Sud si de catre Steinhoff International Holdings, prin filiala sa, Hemisphere International Properties.

Atterbury Property Holdings a fost infiintata in 1994, in Pretoria, Africa de Sud.

In 2014, Atterbury Property Holdings a decis sa investeasca impreuna cu Steinhoff International in Atterbury Europe, pentru a se concentra asupra investitiilor in centre comerciale si asupra oportunitatilor de dezvoltare pe segmentul de retail, in special in regiunea de est a Europei, aflata in plina dezvoltare. Pana in prezent, compania a investit in Cipru, Serbia, iar acum in Romania.

Steinhoff International este un retailer integrat pe verticala care produce, distribuie si comercializeaza bunuri de uz casnic si marfuri generale in Marea Britanie, Europa, Statele Unite ale Americii, Africa si Australia.

Steinhoff International are o cotatie principala la Bursa de Valori din Frankfurt si o cotatie secundara la Bursa de Valori din Johannesburg, avand in prezent o capitalizare de piata ce depaseste 20 de miliarde de Euro.

Stiri pe aceeasi tema

Legea salarizarii aduce remaniere in Guvern. Ministrul Muncii a gestionat prost Legea salarizarii

Cristiana Petrariu Bota

Vrei sa fii fermier? Statul iti da gratis teren la tara, pe care sa-ti construiesti si casa. Cu o conditie

Cristiana Petrariu Bota

BNR, despre acordul pe Codul Fiscal: Masurile, daca nu apar noi majorari salariale, pot tine deficitul la mai putin de 2%

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult