Breaking News

JAMALA (UCRAINA) A CASTIGAT EUROVISION 2016! Razboi pe tabela intre Ucraina si Rusia, povestea Eurovision continua in 2017 la Kiev

Jamala a câștigat Eurovision 2016 pentru Ucraina! Am văzut sâmbătă seara la Stockholm cel mai bun spectacol Eurovision din ultimii ani, subliniaza Deutsche Welle pe pagina online, adaugand ca au fost piese bune și foarte bune, design scenic de excepție, moderatori cu umor și o câștigătoare care a meritat fiecare vot.

Parcă am revăzut un ”război” între Ucraina și Rusia pe tabela scorurilor la Eurovision, în ultimele secunde. Sistemul de vot s-a schimbat față de anii trecuți, aducând mai mult suspans și parcă mai multă transparență competiției. Întâi au fost prezentate punctele acordate de juriul din fiecare țară, după care s-a adăugat punctajul telespectatorilor, ceea ce a schimbat aproape complet situația scorului.

Dacă până la un moment dat părea că nimic nu poate devansa Australia, care pe bună dreptate a primit premiul întâi al juriului pentru ”Sound of Silence”, interpretată de Dami Im, votul publicului a adus Ucraina pe locul întâi cu 534 de puncte. Melodia ”1944”, vorbește despre deportarea și exterminarea tătarilor din Crimeea în timpul regimului stalinist și a fost compusă în totalitate de pianista și interpreta Jamala, fiind inspirată din istoria propriei familii.

Rusia, reprezentată de vedeta națională, Serghei Lazarov, a încheiat competiția pe locul al treilea, după un show cu adevărat impresionant din punctul de vedere al graficii scenice.

Emoții pe al cincilea continent

Australia, participantul special la Eurovision începând cu anul trecut, s-a clasat pe locul al doilea. Totuși, până în ultimele secunde înainte de aflarea rezultatului, peste 200 milioane de telespectatori și-au pus întrebarea ”Oare unde se va organiza Eurovision 2017, dacă Dami Im câștigă”?

EUROVISION 2016. Ovidiu Anton: Am fost tratat execrabil. Ma voi consulta cu avocatii

Australienii la rândul lor s-au trezit foarte devreme pentru a urmări spectacolul, devenit un fel de tradiție în țara cangurilor. E foarte posibil însă ca audiența din acest an să fi fost chiar mai mare la nivel global decât de obicei, având în vedere că organizatorii l-au adus pe Justin Timberlake în spectacolul transmis pentru prima dată și în Statele Unite.

Germania pe ultimul loc

Un spectacol aproape de perfecțiune, cu un număr parcă neobișnuit de piese elaborate și efecte vizuale remarcabile. De altfel, suedezii se pricep și la show-uri și la muzică. Au demonstrat-o chiar și de-a lungul istoriei Eurovision, plecând de 6 ori acasă cu marele trofeu.

În schimb germanii nu s-au prea priceput în acest an. Jamie-Lee, cea mai tânără concurentă de la Stockholm, în vârstă de 17 ani, a primit cel mai mic număr de puncte, aducând Germania pe ultimul loc. Situație care nu i-a oprit cu nimic pe hamburghezi să continue clasica petrecere Eurovision în aer liber.

Sursa: DW

Stiri pe aceeasi tema

PARLAMENTARE 2020. Iohannis a votat: Avem sansa sa alegem un Parlament care face legi bune pentru Romania

Delia Ion

Noi masuri anuntate de Ministerul de Interne prin Ordonanta militara 4. Vela: Sunt masuri dure, poate cele mai dure pe care le-a avut Romania ultimilor zeci de ani

Cristiana Petrariu Bota

CANICULA CUPRINDE ROMANIA! Atentie, temperaturile urca pana la 39 de grade

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult