JEAN CLAUDE JUNCKER
Externe

Jean-Claude Juncker, interviu Bild: Efectele referendumului britanic ar putea aduce sfarsitul unei grosolane agitatii dusmanoase

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat sambata, intr-un interviu acordat cotidianului german Bild, ca efectele referendumului din Marea Britanie ar putea aduce sfarsitul unei grosolane agitatii dusmanoase si a punctat ca dupa iesirea UK din UE, Germania va capata un „rol central” in cadrul Uniunii Europene.

In interviul acordt Bild, Juncker nu a exclus ipoteza unor noi referendumuri in alte tari ale UE, in masura in care „populistii (…) nu pierd nicio ocazie pentru a-si face auzite cu zgomot mare ideile lor politice anti-europene”, dar a punctat ca s-ar putea dovedi curand ca Marea Britanie a dus-o mai bine cand era in UE.

„Efectele referendumului britanic ar putea aduce sfarsitul acestei grosolane agitatii dusmanoase. S-ar putea dovedi rapid ca Marea Britanie a dus-o mai bine atunci cand era in UE”, a tinut el sa adauge.

„Germania va continua sa joace un rol central, chiar si mai important in cadrul Uniunii Europene”, a declarat Jean-Claude Juncker pentru Bild.

Cancelarul Angela Merkel i-a invitat deja luni la Berlin pe presedintele francez, Francois Hollande, premierul italian, Matteo Renzi, si pe presedintele Consiliului European, Donald Tusk, transmite Agerpres, citand AFP.

Iti recomandam si: UE are si avantaje de pe urma Brexit: Mai multa franceza eleganta, mai putina engleza sacadata, armata UE poate deveni realitate

BREXIT, EFECT DE DOMINO IN EUROPA. Unda de soc la Paris! Extrema dreapta exulta si vrea referendum si in Franta

Cristian Tudor Popescu despre Brexit: Miserupism si egoism national. Un pas spre Europa imperialismului rusesc!

Sambata, o reuniune a ministrilor de externe din cele sase tari fondatoare ale UE (Belgia, Franta, Germania, Italia, Luxemburg si Olanda) este, de asemenea, prevazuta la Berlin.

Cu siguranta, UE nu este perfecta, dar „este ce avem mai bun pentru a aduna toate tarile Europei la aceeasi masa si a gasi compromisuri pentru ca oamenii sa traiasca acolo in pace, libertate si prosperitate”, a mai afirmat Jean-Claude Juncker. Marea Britanie „ne va lipsi la aceasta masa de familie”, a mai spus Juncker.

Presedintele Comisiei Europene a atras atentia asupra responsabilitatii si ambivalentei premierului David Cameron, demisionar vineri dupa referendumul in cursul caruia 51,9% dintre alegatori au votat pentru Brexit, in timp ce Cameron a facut campanie pentru mentinerea tarii sale in UE.

„Cand defaimezi Europa de luni pana sambata, este greu sa treci duminica drept un european convins”, l-a acuzat Jean-Claude Juncker, in opinia caruia Bruxellesul nu are „nicio responsabilitate” in rezultatul scrutinului dorit de David Cameron, „si nu de Parlamentul European, Comisia ori Consiliul European”.

HotWeek iti recomanda si: Analist: Romania va avea mult de suferit dupa Brexit. Singura castigata e Rusia

Basescu, reactie la Brexit: Putini dintre britanici au inteles ce au votat. Ce ai facut, David Cameron?

PIETE FINANCIARE POST BREXIT. Lira s-a prabusit la cel mai slab nivel din ultimii 31 de ani. Bitcoin este pe crestere

Articole asemănătoare

MAE a emis o atentionare pentru romanii care doresc sa calatoreasca in Spania

Ioana Badulescu

Acord intre Marea Britanie si UE dupa Brexit, anunta presedintele Macron

Ioana Badulescu

BREXIT – Deputatii din Marea Britanie ar putea vota un amendament care ar face ilegala iesirea din UE fara acord

Lucy Ionesco