JEAN PADUREANU, Lordul Cooperativei din fotbalul romanesc, a murit la varsta de 80 de ani

Delia Ion
By Delia Ion decembrie 30, 2016 12:51

JEAN PADUREANU, Lordul Cooperativei din fotbalul romanesc, a murit la varsta de 80 de ani

Jean Padureanu, fost presedinte al clubului Gloria Bistrita si influent personaj in fotbalul romanesc la inceputul anilor 2000, a incetat din viata in noaptea de joi spre vineri, la varsta de 80 de ani, dupa o grea suferinta provocata de o boala considerata pana nu demult incurabila.

Jean Padureanu fusese internat in urma cu o saptamana la Sectia de Ocologie a Sptalului de Urgenta din Bistrita in urma aparitiei unor complicatii legate de boala sa la vezica biliara. Sansele de supravietuire a celui cunoscut in lumea fotbalului drept “Lordul”, erau minime inca din momentul internarii.

A fost cel mai longeviv conducator de club din fotbalul romanesc, fiind vice-presedinte la Gloria Bistrita intre anii 1964-1995 si presedinte intre 1995-2013, la inceputul anilor 2000, numele sau si al lui Gheorge Pinalti Stefan reprezentand garantii celebrei Cooperative care a dominat Liga 1 o lunga perioada de timp.

Jean Padureanu a fost implicat si in Dosarul Transferurilor, proces care a dus la condamnarea unor personaje importante din fotbalul romanesc. Pe data de 4 martie 2014, Lordul a fost condamnat la 3 ani si 4 luni de inchisoare cu executare pentru inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani in dosarul transferurilor de jucatori.

Din cauza problemelor de sanatate, a fost eliberat pe data de 18 iunie 2015 insa nu a mai aparut niciodata in viata publica in conditiile in care suferea de diabet, probleme cardiace, Alzheimer dar si de boala care i-a adus, in cele din urma, sfarsitul.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.