JEFF BEZOS
Externe

JEFF BEZOS, fondatorul Amazon, a devenit cel mai bogat om al lumii

Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com, a devenit joi cel mai bogat om al planetei detronandu-l pe Bill Gates dupa ce actiunilr companiei Amazon au inregistrat o crestere semnificativa inainte de publicarea rezultatelor financiare de catre retailerul online.

Actiunile Amazon listate la bursa de la New York au crescut joi dimineata  cu 1,3% atingand limita de 1.065,92 dolari lucru care a dus la cresterea averii lui Jeff Bezos la 90,9 miliarde de dolari, cu 200 milioane de dolari mai mult decat Bill Gates, fostul lider al topului Bloomberg care fusese considerat cel mai bogat om al lumii inca din mai 2013.

Veniturile trimestriale preconizate de analistii financiari pentru compania Amazon ar urma sa fie de 37,2 miliarde de dolari, cu 22 de miliarde mai mult fata de anul trecut.

Intre timp, cresterea actiunilor Facebook Inc l-a ajutat pe cofondatorul Mark Zuckerberg sa urce pe locul cinci in topul celor mai norocosi oameni ai Planetei.

Pe locurile trei si patru in indicele Bloomberg Billionaires se afla fondatorul Inditex, Amancio Ortega, cu o avere estimata la 82,7 miliarde de dolari, si presedintele Berkshire Hathaway, Warren Buffett, cu 74,5 miliarde de dolari.

China are 31 de miliardari in indicele Bloomberg, cu 262 miliarde de dolari, in urma SUA, care are 179 de miliardari, care controleaza 1.900 miliarde de dolari, si Germania, ai carei 39 de miliardari au 281 miliarde de dolari.

Stiri pe aceeasi tema

Antipod de la Bombardier, avionul viitorului! De la New York la Paris face doar 12 minute. FOTO

Cristiana Petrariu Bota

Directorul general al BBC amenintat cu moartea

Corina Alexandru

Negocierile dintre UE si Marea Britanie pe acordul Brexit au puncte comune, dar si divergente serioase

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult