-6.7 C
România
16 ianuarie 2021
JO de Iarna 2018: Raluca Stramaturaru, locul 7 la concursul de sanie. Performanta ei a facut ca Romania sa fie a patra natiune la sanie individual feminin
Sport

JO de Iarna 2018: Raluca Stramaturaru, locul 7 la concursul de sanie. Performanta ei a facut ca Romania sa fie a patra natiune la sanie individual feminin

Jocurile Olimpice de Iarna 2018 PyeongChang – Raluca Strămăturaru (32 de ani) a încheiat pe locul șapte întrecerea feminină la sanie de marți, din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă. Este cea mai bună performanță a sportivilor români la Jocurile Olimpice de iarna din ultimii 24 de ani.

Românca a terminat prima manșă pe locul opt, manșa secundă pe locul 12, manșa a treia pe locul nouă și ultima manșă pe locul șase, iar timpul cumulat obținut a fost de trei minute, șase secunde și 288 de miimi de secunde.

„A fost supergreu, mă bucur că am reuşit să mă concentrez şi să-mi stăpânesc emoţiile. Am făcut patru manşe curate, ceea ce mi-am şi propus. Acest loc șapte reprezintă încununarea muncii mele, mi-am dorit foarte mult să fac un rezultat bun, s-a întâmplat acum şi nu pot decât să fiu foarte fericită şi mulţumită. Pista este una dificilă şi s-a văzut că nu iartă. Sunt convinsă că acum lumea a văzut ce înseamnă sanie, ce înseamnă sporturile de iarnă şi poate vom fi sprijiniţi mai mult. Este un rezultat care mă face să merg mai departe”, a declarat Raluca Strămăturaru, după concurs, potrivit site-ului Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Performanța Ralucăi Strămăturaru a făcut ca România să fie a patra națiune la sanie individual feminin. Și asta pentru că înaintea sportivei „tricolore” s-au situat doar trei concurente din Germania, două din Canada și o americană. Raluca Strămăturaru va concura şi în proba de ştafetă pe echipe, programată joi.

Este cea mai bună performanță a unui sportiv din România, la Jocurile Olimpice de iarna, în ultimii 24 de ani. În 1994, la Jocurile Olimpice de iarnă organizate la Lillehammer, Ioan Apostol și Liviu Cepoi au ocupat locul șase la proba de sanie-2.

Stiri pe aceeasi tema

Cei mai buni sportivi si antrenori in 2018 vor fi premiati la Gala Excelentei Sportului Iesean

Cristiana Petrariu Bota

BILETUL ZILEI 14 FEBRUARIE 2015. Real Madrid, datoare cu o victorie la scor in fata propriilor suporteri

Bogdan

Simona Halep ar putea primi titlul de „jucatoarea anului” din partea WTA

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult